Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Încep înscrierile pentru Rabla Electrocasnice. Modificări în program

Publicat

pe

Vineri se dă startul unei noi sesiuni de înscrieri a progamului Rabla pentru Electrocasnice. Cei care doresc să își schimbe frigiderul, mașina de spălat sau chiar laptopul, pot primi de la stat prin acest program tichete în valoare de 300 sau chiar 500 de lei.

Programul vine și cu o schimbare anul acesta. Mai exact, românii nu vor mai primi vouchere pentru televizoare noi. Iar bugetul a fost majorat în acest an cu 25 de milioane de lei, ajungându-se la o sumă de 100 de milioane de lei, scrie digi24.ro

”Începe într-adevăr sesiunea de înscriere în noua etapă a programului Rabla Electrocasnice. Ne așteptăm la cerere mai mare din partea cetățenilor, am păstrat aceleași valori pentru tichete, dar am mărit bugetul pentru a putea sprijini mai mulți cetățeni pentru a-și schimba instalațiile consumatoare de energie electrică.

Este un program important și în perspectiva facturilor care vin la energie electrică, pentru că fiecare reducere de consum va ajuta gospodăriile să aibă o factură mai mică. Am eliminat televizoarele, nu aș vrea să transformăm acest program în program de schimbare a televizoarelor”, a declarat Tanczos Barna, ministrul Mediului.

Cei care doresc să primească vouchere de la stat pentru a-și cumpăra aparate electrocasnice, trebuie mai întâi să își facă un cont de utilizator pe site-ul electrocasnice.afm.ro.

Prima sesiune de înscriere în program va fi în perioada 17 -23 iunie, după care, din 24 iunie va începe rezervarea voucherelor. Într-o primă etapă se vor lua tichetele pentru mașini de spălat, după care din luna iulie va începe rezervarea voucherelor pentru laptopuri.

În acest an, valoarea tichetelor este la fel ca anul trecut, chiar dacă bugetul a fost majorat cu 25 de milioane de lei. Astfel că pentru mașinile de spălat se vor acorda vouchere de 400 de lei, la fel și pentru frigidere și aparate de aer condiționat. Cele mai mari tichete se vor da pentru laptopuri, adică 500 de lei și doar 300 de lei pentru tablete.

Însă anul acesta vine și cu mici modificări la program. Mai exact, cei care nu utilizează voucherele rezervate, nu le vor putea folosi în alte etape. Mai mult de atât, oamenii vor avea timp să își cumpere un aparat electrocasnic în 7 zile cu tichetul de la stat. O alta modificare este ca televizoarele au fost scoase din program anul acesta.

Calendarul primei sesiuni

17 iunie – 23 iunie – etapa înregistrării populației în program/crearea conturilor.
24 iunie – 30 iunie -rezervarea voucherelor pentru mașini de spălat rufe, maşini de spălat vase și frigidere.
1 iulie – 7 iulie – rezervarea voucherelor pentru laptopuri și tablete.
8 iulie – 14 iulie – rezervarea voucherelor pentru aparate de aer condiționat și aspiratoare.

Rabla pentru Electrocasnice 2022 | Valoarea voucherelor

Maşini de spălat rufe – 400 de lei
Maşini de spălat vase – 400 de lei
Aparate de aer condiţionat – 400 de lei
Frigidere – 400 de lei
Aspiratoare – 200 de lei
Laptopuri – 500 de lei
Tablete – 300 de lei

Modificări în programul Rabla

Voucherele nefolosite nu vor mai putea fi utilizate în altă etapă.
Valabilitatea voucherului se reduce de la 15 la 7 zile.
Nu se mai dau vouchere pentru televizoare.

Continue Reading
Publicitate
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2022. Toate drepturile rezervate.