Conecteaza-te cu noi

Actualitate

România are cel mai mic număr de mașini noi: 6,3 vehicule noi la 1000 de persoane au fost înmatriculate în ultimii doi ani

Publicat

pe

mașini

Șoferii români sunt cei mai puțin predispuși să dețină un model nou de autoturism, cu doar 6,31 vehicule noi la 1.000 de persoane înmatriculate în ultimii 2 ani. Acest lucru reiese dintr-o nouă cercetare realizată de Confused.com, care analizează datele Eurostat (1) pentru a determina țările europene cu cea mai mică proporție de vehicule noi.

Conform datelor, România are cel mai mic număr de mașini noi. Mai exact, în țara noastră există doar 6,31 de mașini noi la 1.000 de persoane, în medie. Aceasta echivalează cu 4,96% din vehiculele înmatriculate, ceea ce înseamnă că doar 1 din 20 de mașini aflate pe șoselele din România are mai puțin de 2 ani vechime. Această cifră este cu 66% mai mică decât cea a țării vecine, Ungaria (18,87 la 1.000 de persoane). Având în vedere că valoarea mașinilor noi se depreciază mai repede, a avea o mașină mai veche poate fi adesea benefică pentru șoferi.

Cu o medie de doar 7,83 vehicule noi la 1.000 de persoane, șoferii turci sunt pe locul al doilea în topul celor mai puțin predispuși să dețină o mașină nouă. Acest lucru înseamnă că puțin peste una din 10 (10,85%) dintre mașinile care circulă pe șoselele din Turcia are o vechime mai mică de 2 ani. În comparație cu țările cu o populație similară, această cifră este de aproape 5 ori mai mică decât cea a Germaniei (39,40 vehicule noi la 1.000 de persoane), scrie g4media.ro

Având în vedere că mașinile mai noi sunt de obicei mai scumpe de asigurat, șoferii din Letonia ar putea avea o asigurare auto mai mică. În Letonia există doar 13,52 de mașini noi la 1.000 de locuitori, ceea ce reprezintă doar 3,19% din toate mașinile înregistrate pe șosea. Acest număr este cu 15% mai mic de vehicule noi decât în Estonia, pe locul patru.

Mașinile mai vechi sunt mai ușor de cumpărat, ceea ce înseamnă că proprietarii de autovehicule din Estonia ar putea avea mai puține datorii la autovehicule decât alți europeni. Există 15,99 de vehicule noi la 1 000 de persoane, ceea ce înseamnă că puțin peste 1 din 20 (5,51%) de vehicule au o vechime mai mică de 2 ani. Această cifră este cu 3% mai mică decât cea a Macedoniei de Nord, care s-a clasat pe locul cinci (16,58 la 1.000 de persoane).

Continue Reading
Publicitate
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2022. Toate drepturile rezervate.