5000 euro, șpaga la angajare în spital

Date:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au reținut, pentru 24 de ore, șase persoane acuzate  de luare de mită și dare de mită.

Este vorba de Morenciu Dan Dorin, la data faptei manager general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț, în sarcina căruia s-a mai reținut, în afara infracțiunii mediatizate anterior, comiterea altor cinci acte materiale de luare de mită și LEONTE ELENA, DRĂGUȘANU IONELA-MIHAELA, MOVILĂ CRISTIAN, OGLINZANU MIHAI-MARIUS și CRISTESCU CONSTANTIN, toți angajați pe o perioadă determinată în cadrul Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț, acuzați că au dat mită pentru a fi angajați.

Potrivit procurorilor, cele cinci persoane au acceptat să ofere suma de 5.000 euro/persoană pentru a fi declarate admise la un concurs ce viza ocuparea unor posturi pe o perioadă nedeterminată, în instituția menționată.

”În perioada 02 – 10 mai 2022, cele cinci persoane ar fi fost de acord cu pretențiile managerului general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț, Morenciu Dan Dorin, de remitere a sumei de 5.000 euro/persoană pentru a fi declarați admiși la un concurs ce viza ocuparea unor posturi pe o perioadă nedeterminată, în instituția menționată, de către personalul sanitar și sanitar auxiliar.
În contextul menționat mai sus, în perioada 02 – 18 mai 2022, suspectul Morenciu Dan Dorin ar fi primit de la suspecții Movilă Cristian, Leonte Elena, Drăgușanu Ionela Mihaela și Oglinzanu Mihai Marius sumele de bani pretinse anterior, în total 20.000 euro.
Restul de 5.000 euro urmau sa fie primiți de la candidatul Cristescu Constantin în ziua de 18 mai 2022, dar, datorită intervenției procurorilor anticorupție, această remitere nu a mai avut loc”, se arată în comunicatul DNA.

Potrivit sursei, suspecților li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

”Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se mai arată în comunicat.

 

Share post:

 

Popular

ULTIMA ORĂ
Recente

DOLJ.LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

VÂLCEA. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Accident între trei olteni și un teleormănean. Unul dintre ei, la spital

Un șofer de 72 ani, din județul Dolj, a...

Diana Şoşoacă, executată silit

Diana Şoşoacă este executată silit de ANAF. Senatoarea nu...