Conecteaza-te cu noi

Actualitate

259 de bicicliști au fost amendați de polițiștii gorjeni, într-o singură săptămână

Publicat

pe

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj au acționat, în perioada 16-22 mai, pe raza județului pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și depistarea conducătorilor auto care încalcă normele privind legislația în vigoare. În cadrul activităților, au fost aplicate 1134 de sancțiuni contravenționale, dintre care 259 pentru abateri săvârșite de bicicliști și 60 pentru abateri săvârșite de pietoni.

În urma abaterilor constatate, au fost reținute 121 de permise de conducere, dintre care 52 pentru depășirea vitezei legale cu peste 50 km/h, 20 pentru conducerea sub influența alcoolului și 49 pentru alte abateri. Totodată, au fost retrase 69 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.

În această perioadă, polițiștii au constatat 9 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

„De precizat este faptul că, principala cauză generatoare de accidente rutiere grave este viteza neadaptată la condiţiile de drum, indisciplina pietonilor și a biciliștilor, precum și consumul de alcool. Creșterea siguranței rutiere reprezintă o prioritate pentru polițiștii gorjeni, motiv pentru care aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare”, au menționat polițiștii gorjeni, într-un comunicat de presă.

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.