sâmbătă, mai 25, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

Mehedinți. A fost semnat contractul de finanțare pentru Centrul comunitar integrat din comuna Poroina Mare

Consiliului Județean Mehedinți a anunțat că, marți, a fost semnat contractul de finanțare pentru Centrul comunitar integrat în satul Stignița, din comuna mehedințeană Poroina Mare.

„Am semnat astăzi un nou contract de finanțare pentru înființarea unui centru comunitar integrat. De această dată, în județul Mehedinți. Și acest proiect vizează promovarea incluziunii sociale și combaterea sărăciei, prin existența unei infrastructuri performante, care să asigure un cadru optim de dezvoltare a serviciilor medico-sociale, pentru creșterea accesului la servicii medicale, la programe, servicii și acțiuni de sănătate publică, furnizate la nivelul comunităților, în special persoanelor ce aparțin grupurilor vulnerabile”, a declarat domnul Ștefan-Cătălin Catană, directorul general interimar al ADR Sud-Vest Oltenia.

Centrul comunitar va consta într-un ansamblu format din opt containere, dotate cu instalații sanitare și sistem de încălzire. Acestea vor fi amenajate și dotate corespunzător, astfel încât activitatea să se poată desfășura în cele mai bune condiții. Proiectul are o valoare totală de aproximativ 520 de mii de lei și o finanțare nerambursabilă de 482 de mii de lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prin implementarea acestuia, este vizată concentrarea resurselor umane și materiale dedicate serviciilor sociale, de sănătate și educaționale într-o locație accesibilă. Beneficiarii acestor servicii sunt, cu precădere, persoanele vulnerabile din punct de vedere medical sau social, persoane cu nivel economic sub pragul sărăciei, aflate în șomaj, cu afecțiuni cronice, cu risc de excluziune socială”, a declarat domnul Valentin Laurențiu Anuța, primarul comunei Poroina Mare.

spot_img
spot_img
spot_img

Politica