joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Polițiștii au confiscat bunuri în valoare de 200.000 de lei

În perioada 18-20 mai a.c., polițistii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au desfășurat o acțiune la nivel județean pentru prevenirea și combaterea activităților economice ilicite în domeniul drepturilor de proprietate industrială.

Au fost verificate 17 societăți comerciale și 11 persoane fizice, fiind constatate 9 infracțiuni prevăzute de Legea nr.84 din 1998 privind mărcile și indicațiile geografice, precum și 4 amenzi în valoare de 6.000 de lei. De asemenea, au fost confiscate 741 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, valoarea acestora fiind de 204.500 de lei.

Potrivit IPJ Dolj, în urma verificărilor efectuate la un agent economic, din municipiul Craiova, au fost identificate 450 de articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii, expuse spre comercializare, purtând însemnele și inscripțiile unor mărci înregistrate, pentru care nu s-au prezentat documente de originalitate sau autenticitate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Produsele au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Politica