Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Spital modular, în curtea SJU Mehedinți

Publicat

pe

O unitate medicală modulară urmează să fie construit în curtea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Mehedinți. Contractul de finanțare, de aproape 17 milioane lei, a fost semnat, marți, de președintele Consiliului Județean (CJ) Mehedinți, Aladin Georgescu.

“Contractul de finanțare este încheiat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, iar cererea în vederea atragerii fondurilor a fost depusă de Consiliului Județean Mehedinți în data de 30 martie 2021, atunci când pandemia de COVID-19 a generat un aflux de pacienți și am căutat soluții pentru gestionarea situației în cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin”, a precizat președintele CJ Mehedinți.

Potrivit acestuia, investiția este necesară întrucât clădirea principală a SJU va intra în reabilitare.

„Proiectul vizează crearea unei unităţi medicale mobile si dotarea acesteia cu necesarul de infrastructură suplimentară/logistică/aparatură/echipamente pentru tratamentul pacienţilor. Sigur că ne dorim ca virusul SARS – COV 2 să nu mai creeze probleme în județul Mehedinți, dar în contextul în care și clădirea principală a Spitalului Județean de Urgență va intra în reabilitare, am decis să continuăm această investiție pentru a fi siguri că unitatea medicală poate spitaliza pacienții depistați cu COVID-19. În plus, după încheierea proiectului şi ieşirea din criza cauzată de virusul SARS-CoV-2, dotările realizate în cadrul proiectului vor funcţiona ca unitate de rezervă pentru ATI / Urgență și nu numai, timp de 10 ani”, a mai adăugat Georgescu.

Valoarea proiectului este de 16.758.713,36 lei, cheltuielile neeligibile în valoare de 2.359.565,41 lei vor fi suportate de Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin.

„Unitatea modulară va avea 10 paturi în regim A.T.I. / UPU la parterul unității, 3 paturi în regim normal la parter și 16 paturi în regim normal la etajul construcției, va fi racordată la rețelele de utilități, va avea instalații de climatizare și ventilație, dar și instalație de gaze medicinale.
Spitalul modular va fi construit în imediata vecinătate a fostei secții ORL a Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.