joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Mănăstirea Arnota restaurată cu aproape 8 milioane de lei

Mănăstirea Arnota din localitatea vâlceană Costești, cunoscută în principal datorită faptului că acolo este îngropat domnitorul Matei Basarab a fost restaurată și și-a deschis porțile pentru publicul vizitator. Investiția, gestionată chiar de maicile mănăstirii a avut o valoare de 7.9 milioane de lei și a vizat, printre altele consolidarea, restaurarea și punerea în valoare a muzeului, după cum menționează Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.

„Considerată una dintre „Meteorele” României, având în vedere altitudinea de 850 de metri la care se află, Mănăstirea Arnota a fost restaurată și integrată cu succes în circuitul cultural, turistic și religios, printr-un proiect implementat în cadrul #ProgramuluiOperaționalRegional 2014-2020.Proiectul, cu o valoare totală de aproximativ 7,9 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 7,7 milioane de lei, a fost gestionat chiar de maicile Mănăstirii Arnota și a vizat consolidarea, restaurarea și punerea în valoare a muzeului, chiliilor (atelierelor) și incintei din cadrul ansamblului”, au spus reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.

Conform reprezentanților mănăstirii, a existat o datorie morală în ceea ce privește modernizarea lăcașului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Primind de la înaintași un lucru de așa mare preț, o mănăstire și un ansamblu vechi și istoric, în care este mormântul voievodului Matei Basarab, ne-am simțit datori să facem ceva și să-l modernizăm sau să-l conservăm. Oportunitatea s-a ivit cu acest proiect. Maica stareță s-a ocupat de acest proiect, de derularea lui, de întocmirea lui. Pentru noi, a fost o mare bucurie și o binecuvântare de la Dumnezeu că am avut ocazia să facem acest lucru. Mulțumim Domnului!”, a povestit maica Isidora Ungureanu.

Sursa foto: Facebook

Politica