Craiova. „VIN la Dolju-n bucate“, la Galeriile „Cromatic“

Craiovenii sunt invitați marți, 17 mai 2022, ora 13:00, la Galeriile „Cromatic“ ale instituției, la evenimentul „VIN la Dolju-n bucate“, alături de reprezentanți ai Facultăților de Litere și Horticultură din cadrul Universității din Craiova, ai localităților doljene: Afumați, Bârca, Izvoare, Calafat, Băilești, Desa, precum și ai Stânei Ștefanu din județul Gorj.

”Acest eveniment este construit în jurul simbolisticii vinului, pe care îl regăsim în viața de zi cu zi, dar și la marile sărbători de peste an sau în momente din viață cum sunt nunta, botezul, înmormântarea. Cu sprijinul cadrelor didactice de la Facultățile de Litere și de Horticultură vom reuși să culegem cât mai multe informații despre vin în sens ritualic, dar și despre situația actuală a viniculturii și viticulturii din Dolj”, se arată în comunicat.

Lângă vinuri vor sta de asemenea poveștile oamenilor de la țară despre grija față de vie și bucuria transformării strugurilor în vin, precum și bucatele care merg bine cu vinul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De la început, din 2014, proiectul „Dolju-n bucate“ a implicat îndeosebi comunitatea locală,  cetăţenii fiind primii susţinători ai acestuia. Importante momente „Dolju-n bucate“ s-au organizat în colaborare cu localitățile Dăbuleni, Calafat, Bârca, Urzicuţa, Giurgița, Izvoare, Pielești, Grecești, Cernătești, Ghidici, Maglavit, Mischii, Bratovoești, Afumați, cu Forumul de Prietenie Româno – Macedonean și Casa de Cultură „Amza Pellea“ din Băilești, A.T.R.ECO, Asociaţia Vlahilor din Bulgaria, asociațiile studențești de la Facultățile de Litere și Horticultură din cadrul Universității din Craiova, Asociația Studenților Basarabeni din Craiova și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară.

La Craiova, evenimente „Dolju-n bucate“ au fost organizate de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj în Galeriile „Cromatic“, în holul central al Universității din Craiova, la Casa Universitarilor, la Teatrul pentru copii și tineret „Colibri“ și la Teatrul Național „Marin Sorescu“.

Foto: Facebook  

Populare

Recomandări

ANM: Cod galben de vânt în Gorj și Vâlcea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o avertizare...

Un oraș din România, în topul celor mai frumoase locuri de vizitat în 2023

Revista TIME a lansat lista anuală a celor mai...

Alibec mai vrea o victorie pentru România: „Sper ca Belarusul să vină cu moralul scăzut”

Denis Alibec speră ca românii să prindă încredere după...

Edi Iordănescu recunoaște că România nu e la cel mai înalt nivel: „A fost și puțin trac”

Edi Iordănescu recunoaște faptul că meciul cu Andorra nu...