vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Păpușa Barbie va avea o variantă cu aparat auditiv

În iunie va fi lansat un nou set de păpuși Barbie, în direcția diversității și incluziunii. Astfel, va exista pentru prima dată în istorie o variantă de păpuşă Barbie cu proteze auditive, iar păpușa Ken va fi reprezentată cu o afecțiune a pielii numită vitiligo, informează CNN.

Lisa McKnight, șefa globală a păpușilor Barbie de la Mattel, a spus că linia Fashionistă 2022 va fi lansată în Walmart, Target și Amazon, și îi va ajuta pe copii ”să se vadă reflectați”. Potrivit acesteia, copiii ar trebui, de asemenea, să fie încurajați să se joace cu păpuși care nu seamănă cu ei pentru a-i ajuta să „înțeleagă și să celebreze importanța incluziunii”.

Pentru Barbie cu proteze auditive, compania a apelat la expertiza doctorului Jen Richardson, un practician de frunte în domeniul audiologiei educaționale, pentru a ajuta la imitarea cu acuratețe a dispozitivelor din spatele urechii pentru această jucărie, notează libertatea.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Richardson a declarat că Barbie cu aparat auditiv ar putea să-i inspire pe cei care au suferit pierderi de auz.

„Sunt mai mult decât încântată pentru ca tinerii mei pacienți să vadă și să se joace cu o păpușă care le seamănă”, a declarat ea, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, s-au făcut schimbări și în ceea ce privește tipul de corp stereotipic al lui Barbie. În 2020, compania a dezvăluit o păpuşă Barbie de culoare cu afecțiunea pielii vitiligo, iar aceasta a devenit una dintre cele mai bine vândute din linia Fashionista în SUA în acel an, potrivit companiei.

Foto: Piqsels

Politica