joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Masca nu mai e obligatorie în mijloacele de transport din Franța

Masca sanitară nu va mai fi obligatorie în transportul public din Franța, de luni, 16 mai, anunță ministrul Sănătății, Olivier Véran.

În prezent, masca este obligatorie în tot ce înseamnă transportul în comun – metrou, autobuze, tramvaie, în trenuri, în cazul curselor aeriene interne dar și în taxi, iar cei care nu o utilizează riscă o amendă în valoare de 135 de euro, transmite RFI România.

Chiar dacă purtarea măștii sanitare nu va mai fi obligatorie, ea este recomandată, potrivit ministrului sănătății.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ultima perioadă, numărul îmbolnăvirilor și a spitalizărilor din cauza coronavirusului a scăzut semnificativ și atenționează că epidemia, cel mai probabil, nu s-a încheiat.

La începutul anului, guvernul a renunțat la obligația prezentării unui pașaport vaccinal, ce atestă că persoana în cauză a fost vaccinată anti-Covid. De acest pașaport a fost condiționat accesul în mai toate spațiile publice. Sute de mii de oameni au protestat împotriva lui, în Franța, sâmbătă de sâmbătă, luni bune iar mii de oameni, în special din domeniul sanitar, au fost nevoiți să demisioneze din cauza lui.

Personalul sanitar din spitale, ce ne este vaccinat anti-Covid nu va putea încă, să profeseze.

Acum, în Franța, chiar și după ce se renunța la masca sanitară, mai rămân în vigoare restricții sanitare.

În spitale se va putea intra și în continuare, doar în baza unui test negativ la Covid ori în baza pașaportului vaccinal. Iar în cazul unui test pozitiv, este impusă izolarea de alte persoane, timp de o săptămână.

Foto: Pixabay

Politica