joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gheorghe Dincă, declarații șocante în sala de judecată

Gheorghe Dincă a încheiat, la termenul din 11 mai al procesului care se judecă la Tribunalul Olt, declaraţia pe care a dat-o în acest caz după audierea tuturor martorilor propuşi. Inculpatul a venit de această dată cu o variantă șocantă. Avocații, cât și membrii celor două familii spun că Dincă a lăsat de înțeles cum că Luiza şi Alexandra erau fete de moravuri uşoare care s-ar fi lăsat foarte uşor convinse să întreţină relaţii sexuale pe bani, conform Adevarul.ro. Ulterior acestea ar fi fost luate cu forţa din casa lui Gheorghe Dincă de personaje rămase până la această dată neidentificate. Varianta contrazice flagrant mai multe declaraţii date de Dincă în faza de urmărire penală, declaraţii conform cărora acesta le-ar fi ucis pe fete şi le-ar fi ars cadavrele într-un arzător improvizat.

Şocante ar fi fost şi alte lucruri care s-ar fi întâmplat în sala de judecată. În ciuda faptului că aspectele descrise de Gheorghe Dincă nu sunt susţinute cu probe, bărbatul a fost lăsat să povestească în voie. Nu a fost întrebat, spun avocaţii, unde sunt cele două fete, devreme ce acestea nu au fost omorâte, ci preluate de o reţea de traficanţi cu care Dincă insistă că nu are legătură.

Întrebat cum de, peste noapte, şi-a schimbat declaraţia că le-a omorât pe cele două fete, Gheorghe Dincă a motivat că, în fapt, primele declaraţii ar fi fost neadevărate şi că ar fi fost atunci obligat să ia asupra sa fapte pe care nu le-a comis.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Adevărul, din păcate, n-o să-l aflăm niciodată. (…) Este incredibil să poţi să vii cu alte situaţii de fapt care sunt pe jumătate adevărate. Pe mine nu Dincă m-a convins că nu a omorât-o pe Alexandra, ci probele care au fost administrate în cauză şi care conduc spre situaţia aceasta la care eu mă refer. Mă refer la cele două rapoarte de expertiză şi la modul în care care au fost probate, şi la modul în care a fost depistat ADN-ul Alexandrei. Ca atare, Dincă vine şi susţine că nu a omorât-o şi că a fost forţat, că a fost bătut, să recunoască ceea ce n-a făcut, probabil ajungând la înţelegere cu organul de urmărire penală în contextul protejării familiei“, a declarat avocatul familiei Măceşanu, Aurel Moldovan, conform aceleiași surse.

Politica