vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii vâlceni critică Primăria Sutești. 140 de elevi în imposibilitatea de a ajunge la ore

Update: Conform digi24.ro, s-ar fi ajuns la o înțelegere între asociația artiștilor care au concertat în urmă cu 9 ani în localitatea Sutești și primărie, pentru plata eșalonată a datoriei de jumătate de milion de lei. În aceste condiții, licitația pentru a vinde microbuzele școlare și utilajele primăriei a fost anulată. Acordul prevede ca autoritățile locale să le plătească artiștilor câte 18.000 de lei pe lună, timp de 30 de luni.

Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) a criticat dur decizia primăriei Sutești, județul Vâlcea pentru decizia de a scoate la licitație microbuzele care deservesc transportul școlar al elevilor. Instituția este executată silit de către o trupă de lăutari din Satu Mare în urma unui onorariu neplătit de acum 9 ani. Practic decizia primăriei ar urma să lase 140 de elevi în imposibilitatea de a ajunge la școală.

„Este inadmisibil ca pentru greșelile produse de administrația publică să trebuiască să plătească elevii! Primarul comunei a declarat că 140 de elevi nu vor mai putea ajunge la școală, deoarece microbuzele școlare vor fi vândute pentru achitarea datoriei făcute în urmă cu aproximativ 9 ani la niște lăutari ce au cântat la ziua comunei, dar nu și-au mai primit onorariul, fiind vorba în prezent de o sumă de 520.000 lei, tot primarul declarând că acești elevi vor trebui să meargă la alte școli din localitățile învecinate, unde au transportul asigurat. Asociația Vâlceană a Elevilor precizează că pentru greșelile unor adulți nu trebuie să plătească copiii localității, iar aceste lucruri de ordin administrativ trebuiau rezolvate încă din timp. Suntem convinși că această problemă va conduce și la creșterea ratei de abandon școlar al elevilor, deoarece în acest moment transportul județean nu este gratuit din cauza unei ordonanțe (OUG 50/2021) ce blochează acest lucru”, au declarat reprezentanții AVE, care au precizat și că nu doar că elevii trebuie să-și plătească în general singuri cheltuielile navetei către școală în loc ca acestea să fie asigurate de către stat, deoarece educația ar trebui să fie gratuită în România, elevii comunei Sutești sunt nevoiți să se supună și acestei uriașe probleme și să rămână chiar și fără microbuzele școlare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată AVE face un apel către conducătorii instituțiilor pentru a găsi metode de rezolvare a problemelor fără să implice elevii, aspect care poate crește riscul abandonului școlar.

„Solicităm oamenilor din fruntea instituțiilor statului să nu-și bată joc de elevii României și să își găsească metode de rezolvare a problemelor administrative fără să pună elevii în riscul abandonului școlar”, au mai spus reprezentanții AVE.

Politica