joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Percheziții în Vâlcea pentru trafic de droguri

16 percheziții au fost efectuate joi dimineață în Vâlcea dar și alte două județe din țară, acțiunea vizând o grupare specializată în distribuția de droguri.

Conform procurorilor D.I.I.C.O.T. de la sfârșitul lunii martie și până pe 7 aprilie, gruparea ar fi comercializat aproximativ 200 de grame de cocaina dar și 5000 de pastile de MDMA. În urma perchezițiilor, 7 persoane au fost conduse la audieri li au fost confiscate cantități importante de substanțe interzise, precum și arme albe.

„La data de 05.05.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul D.C.C.O. – Serviciul Antidrog efectuează un număr de 16 percheziții domiciliare, pe raza județelor Arad, Bihor și Vâlcea într-o cauză vizând destructurarea unei importante grupări infracționale organizate, specializată în distribuirea de droguri de risc și de mare risc, respectiv canabis, cocaină și MDMA (ecstasy), drogurile fiind comercializate doar unor persoane de încredere, pentru a asigura caracterul conspirat al tranzacțiilor. De asemenea, pentru a împiedica descoperirea activității infracționale de către organele de urmărire penală, transporturile de droguri au fost efectuate doar după verificarea în prealabil a traseului, locațiilor folosite pentru depozitare și a zonelor unde urmează să aibă loc tranzacțiile.
În cauză s-a reținut că în perioada 30 martie – 07 aprilie 2022, gruparea a comercializat cantitatea de aproximativ 200 de grame de cocaină și peste 5000 de pastile de MDMA.
În urma perchezițiilor domiciliare au fost descoperite importante cantități de droguri ce erau pregătite pentru distribuție, dar și arme albe.
La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 7 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale”conform D.I.I.C.O.T.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica