vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un executor judecătoresc din Gorj a fost trimis în judecată pentru comiterea a opt infracțiuni

Un executor judecătoresc din județul Gorj a fost trimis în judecată. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova l-au acuzat pe acesta de săvârșirea a opt infracțiuni de abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.

Potrivit rechizitoriului, executorul judecătoresc, Cosmin Matei Catrinoiu, stabilea onorarii de executare și de zece ori mai mari decât maximul legal, iar într-o încheiere de executare întocmită în fals, era menționată o sumă reprezentând onorariu pentru avocat, deși creditorul nu plătise un avocat, așa că nu era îndreptățit la recuperarea cheltuielilor cu asistența juridică, notează gorjeanul.ro.

Mai exact, conform rechizitoriului, executorul a stabilit onorarii de 34.000 de lei sau 48.000 de lei, de zece ori mai mari decât maximul prevăzut de lege, păgubind astfel persoanele vătămate și obținând foloase ilicite. O altă faptă penală comisă de executorul Catrinoiu și dovedită de procurori vizează consemnarea în fals, într-o încheiere de executare, că suma de 8.000 de lei, inclusă în cheltuielile de executare silită, reprezintă onorariu avocat, deși creditorul nu plătise un avocat pentru asistență juridică. Ulterior, acesta a folosit documentul pentru a obține de la persoana vătămată suma menționată în fals în cuprinsul acestuia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica