joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ursula von der Leyen le-a cerut statelor membre să interzică importul de petrol din Rusia în șase luni

În Parlamentul European, reunit la Strasbourg, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut miercuri celor 27 de state membre să interzică importurile de petrol din Rusia în cadrul celui de-al șaselea pachet de sancțiuni care vizează Moscova pentru războiul din Ucraina, transmite AP.

De asemenea, aceasta a cerut ca Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, și alte două bănci importante să fie deconectate de la sistemul internațional de plăți bancare SWIFT.

„Ne vom asigura că vom elimina treptat petrolul rusesc într-un mod ordonat, într-un mod care să ne permită nouă și partenerilor noștri să ne asigurăm rute alternative de aprovizionare și să minimizăm impactul asupra piețelor globale”, a declarat von der Leyen.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Nu va fi ușor, dar pur și simplu trebuie să o facem”, a spus Ursula von der Leyen în fața europarlamentarilor.

Dacă pachetul de sancțiuni va fi aprobat, România ar trebui să găsească alte surse decât Rusia pentru circa 3,4 milioane de tone de petrol, potrivit Cursdeguvernare.

Propunerile trebuie să fie aprobate în unanimitate pentru a intra în vigoare și, foarte probabil, vor fi subiectul unor dezbateri aprinse. Ungaria a anunțat public că nu poate supraviețui economic fără petrolul rusesc.

Președinta Comisiei Europene a mai cerut interzicerea în spațiul UE a principalelor televiziuni controlate de Kremlin, pentru a împiedica propaganda rusă legată de invadarea Ucrainei.

Foto: Facebook

Politica