vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Jandarmii gorjeni au prins 32 de persoane care pescuiau fără permis sau în perioada de prohibiție

Jandarmii gorjeni au desfășurat acțiuni de verificare privind pescuitul și acvacultura în habitatele piscicole naturale din județul Gorj, de la începutul prohibiției. Până acum, au fost depistate 32 persoane care pescuiau fără permis sau pescuiau în perioada de prohibiție, acestora fiindu-le aplicate sancțiuni contravenționale în cuantum de 7050 lei. Este vorba despre 16 amenzi și 16 avertismente scrise.

Doar în weekend-ul trecut au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 3000 lei și 4 avertismente scrise la regimul pescuitului.

„Tot în week-end, jandarmii gorjeni au executat acțiuni de verificare a legislației activităților de picnic, fiind depistate 13 persoane care desfășurau activități de picnic în zone neamenajate din apropierea râurilor și lacurilor din Motru, Mătăsari și Bumbești-Jiu. Acestor persoane jandarmii gorjeni le-au aplicat avertismente scrise, oamenii înțelegând să stingă focurile, să strângă deșeurile rezultate și să lase locul curat. Și în perioada următoare se vor organiza astfel de acțiuni de verificare în zonele amenajate și neamenajate pentru activitățile de picnic și a habitatelor piscicole naturale din județul Gorj pentru a responsabiliza cetățenii să respecte mediul natural”, informează Jandarmeria Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica