Slovacia va repara vehicule blindate ucrainene care au fost avariate în lupte

Date:

Blindatele ucrainene avariate vor fi reparate de o interprindere din Slovacia. Ministrul Apărării de la Bratislava a declarat că această decizie a fost luată în urma cererii în acest sens din partea Kievului, potrivit Agerpres.

Potrivit purtătoareei de cuvânt a Ministerului Apărării, Martina Koval Kakascikova, societatea publică Konstrukta – Defence a încheiat un contract cu partea ucraineană pentru repararea şi modernizarea materialului militar ucrainean.

Primul lot de material militar trimis în Slovacia de Ucraina va consta în zeci de vehicule blindate de recunoaştere BRDM-2, a precizat ea.

Prim-ministrul Eduard Heger şi ministrul apărării Jaroslav Nad şi-au exprimat anterior disponibilitatea de a ajuta Ucraina să-şi repare echipamentele.

Cu sediul la Lieskovec, în estul Slovaciei, Konstrukta – Defence repară vehicule şi materiale de toate categoriile utilizate de forţele armate slovace, potrivit site-ului web al companiei. Societatea produce, de asemenea, obuziere automotoare ZUZANA 2.

Un ajutor similar a fost oferit Ucrainei luna trecută de Republica Cehă.

În primă fază filialele holdingului Czechoslovak Group (CSG) se vor ocupa de repararea tancurilor T-64 de concepţie sovietică, utilizate de forţele ucrainene.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente