vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii nu mai au voie pe terenul de sport după cursuri. Legea care deschide curţile şcolilor, neconstituţională

Curtea Constituțională a declarat neconstituțională legea care permitea comunităților locale să folosească curțile școlilor în afara programului de desfășurare a cursurilor. Astfel, elevii care vor să se joace pe terenul de sport al școlii după ore sau la sfârșit de săptămână nu vor mai avea voie.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a anunţa că va redepune, alături de deputatul Tudor Rareş Pop, proiectul care permite folosirea gratuită a terenurilor de sport din curtea şcolii şi în afara orelor de program.

„Nicolae Ciucă a învins. Suferă milioane de copii. Dar pentru el nu contează asta. CCR a declarat neconstituţională legea USR care deschide curţile şcolilor şi oferă copiilor şansa de a se juca într-un mediu sigur. Deşi proiectul a fost votat de toate partidele, premierul Nicolae Ciucă a atacat legea la CCR. De ce a făcut asta? De ce ai vrea să vezi în continuare copiii jucându-se printre maşini, în locuri periculoase, nu în spaţiile amenajate din şcoli care stau închise? (…) Alături de Tudor Rares Pop – deputat USR, vom redepune proiectul”, a scris Ionuţ Moşteanu, pe Facebook.

Policlinica Buna Vestire Craiova

.

Politica