joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Castru roman Drobeta, finanțare prin PNRR!

Consiliul Județean Mehedinți a depus proiectul pentru promovarea și valorificarea Castrului roman Drobeta, iar în urma evaluării, acesta va primi finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Finanțarea acestui proiect este rodul muncii specialiștilor din cadrul Consiliului Județean Mehedinți și Muzeului Regiunii Porților de Fier și vine să confirme sprijinul și interesul permanent pentru dezvoltarea și promovarea obiectivelor istorice.

Castrul roman Drobeta va fi inclus în cadrul Traseului Castrelor romane, în vederea promovării. Proiectul presupune, printre altele:

– realizare machetă digitală 3 D și publicarea pe platform sketchfab a CIMEC – susținută de Institutul Național al Patrimoniului,

Policlinica Buna Vestire Craiova

– realizarea unui website special pentru castru,

– reconstituire 3 D Castrul Roman Drobeta, fotografierea profesionistă a castrului pentru promovarea acestuia în mediul digital,

– producție material audio- suport ghid- format bilingv (română – engleză), cu prezentarea istoricului Castrului etc.

„În cadrul Festivalului Daco Roman “Drubeta” se vor realiza ateliere și se vor reconstitui activități ce țin de stilul de viață din antichitate. Consiliul Județean Mehedinți și echipa Muzeului Regiunii Porților de Fier nu s-au oprit numai la restaurarea și conservarea obiectivelor din parcul arheologic, ci se preocupă pentru a identifica noi soluții de promovare și atragerea turiștilor” – transmite Muzeul Regiunii Porţilor de Fier.

Politica