vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Simularea Bacalaureatului a continuat cu proba la alegere a profilului şi specializării

La cea de-a treia probă scrisă a simulării examenului național de bacalaureat – proba la alegere a profilului și specializării – Ed), desfășurată astăzi, 30 martie, au fost prezenți 3003 candidați (78,67%).

  În urma finalizării probei s-au centralizat următoarele date:

  • 3816 elevi înscriși să susțină proba (învățământ zi)
  • 78,67% – procentul de prezență al elevilor (3003 prezenți; 813 absenți)
  • un candidat eliminat

Cel mai ridicat procent de prezență a fost înregistrat la Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Grigorie Teologul” Craiova și Colegiul Național Militar ”Tudor Vladimirescu” Craiova unde procentul de prezentă este de 100%.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cei mai mulți candidați au ales și s-au prezentat să susțină proba la: Biologie (1804), Logică și argumentare (729), Geografie (653) și  Informatică (247).

Proba a început la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, s-au distribuit subiectele. Accesul elevilor în săli a fost permis până la ora 8:30.

Comunicarea rezultatelor va avea loc în data de 14 aprilie 2022.

Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

Rezultatele obținute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Desfasurarea probelor scrise din cadrul simulării examenului national de Bacalaureat s-a organizat cu respectarea prevederilor Procedurii operationale nr. 29092/20.05.2021, privind activitatea de supraveghere audio-video prin intermediul sistemelor de supraveghere audio-video.

 

Politica