miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ucraina anunță că a ucis încă un comandant militar rus

Ucraina a anunțat miercuri că a eliminat încă un comandat rus, colonelul Alexei Șarov, acesta fiind ucis în luptele din apropierea orașului Mariupol pe care forțele rusești îl asediază de mai multe săptămâni.

Anunțul privind uciderea colonelului rus a fost făcut miercuri de Anatoli Stefan, un ofițer al armatei ucrainene.

Acesta a notat pe Twitter că după ce comandantul rus s-a pierdut în timpul „antrenamentelor”, o referință la faptul că mulți dintre soldații ruși capturați au relatat că li s-a spus că vor lua parte la antrenamente militare, nu la invadarea Ucrainei, Șarov se va întoarce „corect” acasă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alexei Șarov era comandantul celei de-a 810-a Brigade de Gărzi a armatei ruse, potrivit ofițerului ucrainean, notează hotnews.ro

Ucraina a anunțat sâmbătă că a eliminat încă un comandant rus, general-locotenentul Andrei Mordicev, comandantul Armatei a 8-a a Districtului Militar de Sud al Federației Ruse. Acesta ar fi fost ucis în urma unui atac al forțelor armate ale Ucrainei asupra aerodromului de la Cernobaevka.

Primul general rus care a fost ucis în luptele din Ucraina a fost Magomed Tuşaev, considerat mâna dreaptă a liderului cecen Ramzan Kadîrov, care şi-a pierdut viaţa la 26 februarie lângă Kiev.

Presa ucraineană a relatat pe 3 martie că general-maiorul Andrei Suhovețki, comandant adjunct al Armatei 41 din cadrul Districtului Militar Central al Rusiei, a fost ucis de forțele armate ucrainene. Moartea acestuia a fost confirmată de camarazii săi pe rețeaua rusă de socializare VKontakte.

General-maiorul Vitali Gherasimov, şef de stat major şi prim-adjunct al comandantului Armatei 41-a din cadrul Districtului militar Centru al Rusiei, a fost ucis în luptele de la Harkiv, iar generalul Andrei Kolesnikov – comandantul Armatei a 29-a din cadrul Districtului militar Est (Extremul Orient) al Federaţiei Ruse – la 11 martie.

La 15 martie, generalul Oleg Mitiaev, comandantul unei divizii ruse motorizate, a fost ucis de miliţiile ucrainene „Azov”.

Foto: Twitter

Politica