sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

UNICEF: Peste un milion de copii au fugit din Ucraina

Un milion de copii au fost forțați să-și părăsească casele din Ucraina pe fondul invaziei Rusiei în țară, potrivit unui raport UNICEF.

„Nu ne-am confruntat niciodată cu o criză a refugiaților la această viteză și amploare. Un milion de copii [au devenit] refugiați în mai puțin de două săptămâni. Acest lucru este fără precedent, la nivel global. Este îngrozitor. Se întâmplă în timp ce vorbim.”, a spus purtătorul de cuvânt al UNICEF.

Cel puţin 37 de copii au fost ucişi şi 50 au fost răniţi în conflict, a declarat, miercuri, directorul UNICEF Catherine Russell, care a denunţat şi atacul asupra unui spital de pediatrie din Mariupol.

„Sunt îngrozită de atacul asupra unei maternităţi din Mariupol. Un atac care a lăsat copii mici şi femei în travaliu îngropaţi sub dărâmături. Nu ştim încă numărul victimelor, dar ne temem de ce este mai rău”, a comentat ea.

Oficialul UNICEF a distribuit, de asemenea, un clip din interviul său CNN pe Twitter, unde a descris amploarea exodului drept „o primă istorie întunecată”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

UNICEF îşi reînnoieşte apelul la încetarea focului şi consideră inadmisibile atacurile împotriva civililor şi a infrastructurii civile, inclusiv a spitalelor, a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare şi a şcolilor.

Politica