joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rusia a pregătit o listă cu companiile străine pe care vrea să le naționalizeze

Autoritățile ruse au pregătit deja o listă cu companiile străine ale căror active pot fi naționalizate după ce au anunțat că se retrag sau își suspendă activitățile din țară, relatează Izvestia, cel mai vechi cotidian din Rusia.

Informația a fost dezvăluită jurnaliștilor de la Izvestia de către Oleg Pavlov, șeful organizației „Inițiativa Consumatorului Public”, acesta afirmând că lista a fost deja transmisă guvernului și Procuraturii Generale.

Pavlov afirmă că pe listă se află până în momentul de față 59 de companii, dar că aceasta se va extinde în funcție de deciziile luate de companiile străine.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Până marți, 9 martie, peste 300 de companii și branduri internaționale au anunțat că se retrag sau își suspendă/restrâng activitățile din Rusia, scrie hotnews.ro

Pavlov afirmă că printre companiile incluse deja pe listă se află nume mari precum Volkswagen, Apple, IKEA, Microsoft, IBM, Shell, McDonald’s, Porsche, Toyota, H&M și altele.

Acesta precizează că autoritățile ruse au formulat deja o poziție unitară conform căreia companiile străine nu pot să-și închidă afacerile din Rusia.

El amintește că viceprim-ministrul Andrei Belousov a vorbit deja despre opțiunile pregătite de guvernul de la Moscova pentru companiile care anunță că se retrag sau își suspendă activitățile din Rusia și că Rusia Unită (n.r. partidul președintelui Vladimir Putin) susține naționalizarea lor.

Izvestia notează că pe canalul de Telegram al partidului Rusia Unită s-a anunțat aprobarea unui al doilea pachet de măsuri de sprijinire a economiei, inclusiv unul dintre mecanismele de naționalizare a activelor companiilor străine.

Agenția Interfax a anunțat joi că guvernul rus a pregătit de asemenea un decret care să permită sechestrarea aeronavelor străine din țară în urma sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană și alte state împotriva companiilor aeriene rusești.

Politica