Ministrul Educației: Elevii cu boli cronice vor putea să învețe în sistem hibrid în continuare

Elevii cu boli cronice cum ar fi diabet, boli respiratorii, boli autoimune sau obezitate, vor avea dreptul să învețe în sistem hibrid și după ce restricțiile legate de Covid au fost ridicate. Acest lucru va fi posibil fie până la finalul semestrului al doilea, fie până când va înceta transmiterea comunitară a virusului Sars-Cov2, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

El a precizat că va emite un ordin de ministru pentru modificarea ROFUIP – regulamentul de funcționare a școlilor, „respectiv articolul 9 care vorbește de posibilitatea de suspendare a activității cu prezență fizică, în mod normal, total separat de partea de criză sanitară, să introducem în acest articol, în regulamentul de organizare și funcționare a învățământului preuniversitar situațiile pentru acei elevi care au afecțiuni cronice.”

„Este vorba de boli respiratorii, care diminuează capacitatea de oxigenare, de boli imune și autoimune, de transplant, obezitate, diabet zaharat de tip 1. Este o serie de afecțiuni cronice agreată cu Ministerul Sănătății, pe care dorim să o introducem în acest proiect de ordin de ministru, pentru ca elevii aflați în aceste situații, pe baza unei solicitări din partea părinților, să poată să aibă asigurat dreptul la educație în sistem hibrid, până la finalul acestui semestru sau atâta timp cât există transmitere comunitară. Și încă există transmitere comunitară.

Deci, acești elevi vulnerabil, încadrați în aceste grupe de risc din perspectiva medicală, cu certificare medicală, la solicitarea părinților, să se poată adresa școlii, iar școala, prin decizia Consiliului de Administrație, să le poată asigura dreptul la educație în format hibrid până la finele semestrului al II-lea sau până când va înceta transmiterea comunitară”, a afirmat Cîmpeanu.

Miercuri, 9 martie, a încetat starea de alertă, iar odată cu aceasta se ridică toate restricțiile în școli, impuse printr-o serie de ordine comune realizate de Ministerul Educației – Ministerul Sănătății. Cel mai recent ordin comun în vigoare până acum a fost abrogat marți seara.

Astfel, nu se mai trece la cursuri online în funcție de numărul de cazuri de COVID sau de gradul de ocupare din spitale.

Nu vor mai fi posibile predarea și examinarea online, iar masca nu va mai fi obligatorie.

Ce recomandă ministrul Educației pe viitor:

  • „Recomand purtarea măștii de protecție în spatii închise (în școli, grădinițe și universități), chiar dacă nu va exista obligativitatea pentru masca de protecție.
  • Recomand, de asemenea, respectarea riguroasă a regulilor de igienă”, a declarat Cîmpeanu luni seară, pentru HotNews.ro.

Populare

Recomandări

Daea: Am fost în UE, nu am văzut nicăieri o carne mai ieftină ca în România

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că în România...

Cârțu și Rotaru s-au unit împotriva lui Rădoi: „Ți-am dat banii, ia-ne banii!”

Mirel Rădoi a fost protagonistul unui întreg episod tensionat,...

DOLJ. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 12.12 – 18.12.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...