duminică, iulie 21, 2024

Ultima ora

Sport

A treisprezecea zi de invazie. Ritmul de înaintare al rușilor a încetinit

Armata ucraineană tocmai a dat ultima sa actualizare cu privire la invazia rusă. Aceasta transmite că „inamicul continuă o operațiune ofensivă, dar ritmul de înaintare al trupelor sale a încetinit semnificativ”.

Rusia şi-a continuat marţi ofensiva în nordul, sudul şi estul Ucrainei. Cu toate acestea ritmul înaintării sale a încetinit în prima parte a celei de-a treisprezecea zile de război; a informat Statul Major General al armatei ucrainene într-un comunicat, citat de EFE şi Unian.

„Adversarul îşi continuă operaţiunea ofensivă, dar ritmul de înaintare a trupelor sale a încetinit considerabil”, semnalează Statul Major pe pagina sa oficială de Facebook. „Forţele ucrainene continuă să desfăşoare operaţiuni de apărare în zonele operaţionale de sud, est şi nord”, adaugă acesta.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Statul Major al forţelor armate ucrainene evocă în acest sens apărarea oraşului Cernigov (nord); operaţiunile în desfăşurare în direcţia Severski; la periferia Kievului, la Sumî (nord-est) şi în suburbiile oraşului Mikolaiv (Nikolaev, sud), situat între Herson şi oraşul-port Odesa.

În alte zone, are loc o „operaţiune de stabilizare”, indică înaltul comandament.

În regiunile Harkov (est); Sumî, Cernigov şi Kiev au loc jafuri, violenţe împotriva localnicilor, confiscări de locuinţe; folosirea hangarelor agricole pentru parcarea echipamentelor militare, denunţă Statul Major General al Forţelor armate ucrainene.

În perimetrul regiunilor Herson şi Mikolaiv, care sunt ocupate de ruşi, potrivit acestuia, trupele ruse „folosesc unităţi de luptă psihologică pentru a influenţa populaţia locală”.

„Conform informaţiilor disponibile, au fost create până la 10 grupuri psihologice tactice cu obiectivul de a desfăşura activităţi de propagandă în rândul populaţiei locale”, consemnează înaltul comandament militar, care adaugă că Rusia intimidează populaţia din partea de nord a peninsulei Crimeea, anexată de Moscova în 2014. „Serviciul Federal de Securitate (FSB, ex-KGB) creează grupuri de lucru pentru activităţi cu populaţia, în special pentru a identificarea rezistenţei”, potrivit aceluiaşi comunicat.

Politica