Consilierii locali aleg un nou viceprimar pentru Craiova

Date:

Consilierii Locali din Bănie vor alege un nou viceprimar pentru Craiova. Decizia va fi luată în şedinţa ordinară din data de 28.02.2022. Alegerea se impune după ce mandatul de consilier local al Danielei Barbu s-a încheiat, prin demisie. Aceasta ocupa funcția de viceprimar al municipiului, dar a lăsat Primăria pentru poziția de Prefect al județului Dolj.

Viceprimarul este subordonat primarului, fiind înlocuitorul de drept al acestuia, în situaţiile prevăzute de lege. Viceprimarul este ales prin vot secret, cu majoritate absolută, din rândul membrilor consiliului local, la propunerea primarului sau a consilierilor locali.

Consilierii locali vor mai lua o decizie importantă. După ce Craiova va avea, din nou, doi viceprimari, se va alege persoana care o va reprezenta pe Lia Olguța Vasilescu. Este vorba despre proiectul de hotărâre: „privind desemnarea viceprimarului care exercită primul calitatea de înlocuitor de drept al Primarului Municipiului Craiova, pe durata mandatului”.

Înainte să ajungă Prefect de Dolj, Daniela Barbu a fost desemnată înlocuitorul de drept al Primarului Municipiului Craiova. Acum, o decizie similară nu poate fi luată până ce Bănia nu va avea, din nou, doi viceprimari aleși.

Share post:

Popular

ULTIMA ORĂ
Recente

După zilele caniculare, vremea devine instabilă! Vor fi vijelii și grindină

Vremea va rămâne foarte caldă în următoarele două zile. Codul...

Alexandru Ișfan este încă pe lista CSU! La ce echipă și-ar dori jucătorul să presteze!

După ce au adus numai jucători liberi de contract,...

Pepe Bauza e netransferabil: „Am avut ofertă de 2 milioane și nu l-am dat”

Marele absent al derby-ului FCU - CSU este bijuteria...

Mehedinți. Jandarmii au scos un șarpe din canalizarea unei case

Jandarmii mehedințeni au scos un șarpe din canalizarea unei...