vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Consilierii locali aleg un nou viceprimar pentru Craiova

Consilierii Locali din Bănie vor alege un nou viceprimar pentru Craiova. Decizia va fi luată în şedinţa ordinară din data de 28.02.2022. Alegerea se impune după ce mandatul de consilier local al Danielei Barbu s-a încheiat, prin demisie. Aceasta ocupa funcția de viceprimar al municipiului, dar a lăsat Primăria pentru poziția de Prefect al județului Dolj.

Viceprimarul este subordonat primarului, fiind înlocuitorul de drept al acestuia, în situaţiile prevăzute de lege. Viceprimarul este ales prin vot secret, cu majoritate absolută, din rândul membrilor consiliului local, la propunerea primarului sau a consilierilor locali.

Consilierii locali vor mai lua o decizie importantă. După ce Craiova va avea, din nou, doi viceprimari, se va alege persoana care o va reprezenta pe Lia Olguța Vasilescu. Este vorba despre proiectul de hotărâre: „privind desemnarea viceprimarului care exercită primul calitatea de înlocuitor de drept al Primarului Municipiului Craiova, pe durata mandatului”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Înainte să ajungă Prefect de Dolj, Daniela Barbu a fost desemnată înlocuitorul de drept al Primarului Municipiului Craiova. Acum, o decizie similară nu poate fi luată până ce Bănia nu va avea, din nou, doi viceprimari aleși.

Politica