joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Polițiștii doljeni, activități de Ziua nonviolenței în școală

Cu ocazia „Zilei Internaționale pentru nonviolență în școală”, care va fi pe 30 ianuarie, polițiltii doljeni au luat parte la activiăți educative. Oamenii legii au ținut să marcheze evenimentul prin a participa timp de 4 zile în mai multe școli craiovene, pentru a promova o educație permanentă, toleranţă, solidaritate, respect pentru drepturile omului, nonviolență și pace, în scopul prevenirii violenţei în şcoală.

„Polițiștii Biroului Siguranță Școlară au fost prezenţi, în mai multe şcoli din Craiova, respectiv Şcolile Gimnaziale Traian, Alexandru Macedonski, Sfântul Gheorghe, Ethos şi Liceul Tehnologic Ştefan Odobleja, pentru a promova o educație permanentă în şi pentru armonie, toleranţă, solidaritate, respect pentru drepturile omului, nonviolență și pace, în scopul prevenirii violenţei în şcoală. La activități, 147 de elevi din ciclul primar, gimnazial şi liceal, au participat cu interes şi receptivitate la activităţile desfăşurate, dovedind o atitudine pozitivă față de nonviolență”, conform IPJ Dolj.

Printre activități s-a regăsit concursul de desen ,,Spune NU violenței în școală”, dar și sfaturi din partea oamenilor legii, atât pentru elevi, cât și pentru părinți. „

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cadrul activităţilor, a fost organizat un concurs de desene ,,Spune NU violenței în școală!” de către Scoala Gimnazială Ethos, la care au participat elevii școlii.
Concursul a avut scopul de a îi responsabiliza pe elevi cu privire la propriile emoţii şi de a-i încuraja să dezvolte emoţiile pozitive prin relaţii elev-coleg, elev-profesor, elev-părinte bazate pe armonie și toleranță, în care puterea de convingere a cuvântului şi nu a violenței să primeze.
Interesul şi implicarea elevilor au fost apreciate, de poliţişti, prin acordarea unor diplome. Întrucât tiparele de a reacționa în situații dificile se formează în copilărie/ în familie, pentru a reduce numărul cazurilor de violență asupra copiilor, reamintim câteva sfaturi pentru adulți, astfel încât să îi sprijinim pe cei mici în gestionarea unor conflicte: fiți mereu împotriva agresiunii și mențineți poziția în acest sens; încurajați comunicarea ca fiind cea mai bună metodă de rezolvare a conflictelor; stabiliți standarde și limite; fiți un model pentru copil; mergeți întotdeauna pe principiul ce ție nu îți place, altuia nu-i face.

Recomandări adresate elevilor: evitați disputele verbale și implicarea în conflicte de orice fel; manifestaţi atenţie la limbajul folosit în public și nu dați curs provocărilor altor persoane. De multe ori de la violența verbală la cea fizică nu este decât un pas; un limbaj controlat, fără jigniri poate întotdeauna să aplaneze un conflict”, au adăugat reprezentanții IPJ Dolj.

Politica