Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Oamenii au ieșit în stradă după moartea unei femei căreia i-a fost refuzat avortul!

Publicat

pe

Oamenii din Polonia au ieșit în stradă după moartea unei femei de 37 de ani căreia i-a fost refuzat avortul, din cauza noilor legi anti-avort implementate de partidul ultraconservator aflat la putere în această țară, relatează The Guardian, citat de Digi24.

Marți seară, oamenii au început să iasă pe străzile Varșoviei pentru a depune coroane de flori și lanterne în memoria Agnieszkăi T, o femeie care a murit în aceeași zi din cauza legilor anti-avort impuse de partidul la putere din această țară.

Femeia, însărcinată cu gemeni, a fost lăsată să moară de medici după ce inima unuia dintre feți s-a oprit. Medicii au refuzat să întrerupă sarcina de teama represaliilor legii. Familia femeii acuză guvernul polonez că „are mâinile pătate de sânge”. Mai multe proteste sunt planificate în orașul Czestochowa, în sudul Poloniei, acolo de unde era Agnieszka. Femeia mai avea încă trei copii.

„Continuăm să protestăm pentru ca nimeni să nu mai moară”, a declarat Marta Lempart, organizatoarea protestelor, pentru presa poloneză.

„Interzicerea avortului ucide. Încă un om a murit pentru că o procedură medicală necesară nu a fost făcută la timp”, a adăugat ea. All-Poland Women’s Strike, o organizație pentru drepturile femeilor din Polonia, a cerut oamenilor din toată țara să picheteze sediile partidului de guvernământ din Polonia, PiS, și să blocheze drumurile în zilele care urmează.

Agnieszka a fost internată la spitalul din orașul ei nativ cu dureri abdominale în data de 21 decembrie. Ea se afla în primul trimestru al unei sarcini cu gemeni când a ajuns la spital și se afla „într-o stare fizică și mentală bună”, conform familiei ei. Starea ei a început să se deterioreze, ulterior. 

Tot în 21 decembrie, inima unuia dintre gemeni s-a oprit, iar conform familiei femeii, medicii au refuzat să întrerupă sarcina, motivând că legea anti-avort nu le permite acest lucru. Au așteptat mai multe zile până ce a murit și al doilea făt. Încă două zile au trecut până la întreruperea sarcinii, în data de 31 decembrie.

„Soțul ei i-a implorat pe medici să-i salveze viața, chiar și dacă era nevoie de întreruperea sarcinii”, a declarat sora geamănă a femeii, Wioletta Paciepnik.

După întreruperea sarcinii, femeia a fost mutată în secția ginecologică, însă starea ei de sănătate a continuat să se deterioreze. Familia suspectează că ea a murit de septicemie, însă cauza decesului nu apare în comunicatul emis de spital.

La puțin timp după moartea ei, familia a publicat un mesaj pe Facebook, în care acuză spitalul de neglijență, alături de un clip video cu ultimele zile ale femeii.

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.