vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ginecologul acuzat că a refuzat o pacientă, declarat nevinovat în urma comisiei de verificare a SJU Târgu Jiu

Comisia de verificare a Spitalului Județean Târgu Jiu a anunțat, după o săptămână de la constituire, faptul că ginecologul acuzat că a refuzat o pacientă este nevinovat: „Comisia de verificare a concluzionat că aspectele prezentate în publicațiile online sunt nereale, pacienta fiind consultată și informată despre problema care o deranja”, se arată într-un comunicat al unității medicale.

Acuzațiile la adresa medicului au venit chiar de la tatăl pacientei, fost consilier județean: „„Fiica-mea, care a născut de curând, a fost la urgență la Spitalul Județean, având probleme de sănătate aferente nașterii. Tetileanu, că doctor nu pot sa-i zic, a trimis-o la doctorul cu care a născut prin cezariană, deși el era de gardă. Luni o să depunem o sesizare la conducerea spitalului.Am incredere în managerul Vienescu că va lua măsuri!Vedeți de ce există un curent nefavorabil pentru Spitalul Județean?Bă, luați o cârcă de bani din gărzi, nu vă e rușine obrazului?, a scris pe pagina de Facebook tatăl tinerei mămici, conform gorjexpress.ro.

Înainte cu o săptămână de a se lămuri situația, Adrian Tetileanu a reacționat și a explicat cum a gestionat cazul pacientei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Doresc sa va expun desfășurarea evenimentelor pentru a înțelege situația reală și nu modul distorsionat în care a fost prezentat : Pe parcursul gărzii, a sosit o pacienta care a născut în urmă cu aproximativ două săptămâni în alt spital, pentru o consultație privind complicațiile leuziei, în special disconfortul prezent la nivelul sânului. Pacienta a sosit însoțită de mamă , dar din cauza restricțiilor actuale privind pandemia Covid acesteia din urma i-a fost interzis accesul în secție, pacienta fiind consultata singura, în prezenta asistentei. Astfel, i-am comunicat doamnei Prunariu să aștepte pe hol cât timp am văzut-o pe proaspăta mămică. În urma consultului am constatat ca nu reprezinta o urgență și că prezintă diagnosticul de angorjarea mamară, adică furia laptelui declanșată în timpul procesului de alăptare ce o îngrijora. I-am făcut și recomandarea ca luni să meargă și la medicul curant, cel care i-a făcut cezariana, sa fie monitorizata în continuare . I-am explicat ce are de făcut, să golească sânii și sa ia antiinflamator la nevoie, în caz de temperatura crescuta și nu necesită nici internare. Astfel, pacienta a fost consultata și informata privind problema ce o deranja nefiind adevărat faptul ca nu am consultat-o”, a scris medicul pe Facebook.

foto: gorjexpress.ro

Politica