Conecteaza-te cu noi

Actualitate

COȘOVENI – al 60-lea serviciu de evidenţă a persoanelor în judeţul Dolj

Publicat

pe


Începând cu ziua de luni – 17.01.2022, în comuna Coșoveni își va începe activitatea al 60-lea Serviciu Public Comunitar Local de Evidența Persoanelor din județul Dolj, urmând ca acesta să soluționeze în mod independent cererile de eliberări acte de identitate/stabilirea reşedinţei formulate de cetățenii din această localitate și după ce se vor încheia protocoale de colaborare cu Instituția Prefectului Dolj, acest serviciu va putea primi și soluționa în sistem de ”Ghișeu Unic” și cereri de eliberare paşapoarte simple, permise de conducere, certificate de înmatriculare a vehiculelor şi plăcuţe cu numere de înmatriculare auto.


Prin deschiderea acestui serviciu local de evidență a persoanelor, primarul și Consiliul Local Coșoveni, asigură facilități privind accesul la serviciile publice corespunzătoare, cetățenii nu vor mai face deplasări în comuna Leu pentru a obține acte de identitate și în scurt timp, nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze nici în mun. Craiova pentru a obține pașapoarte simple, certificate de înmatriculare, permise auto sau plăcuțe de înmatriculare auto, deoarece cererile vor putea fi depuse în sistem de ”Ghișeu Unic” tot în localitatea Coșoveni, la același serviciu de evidență a persoanelor.

Această realizare importantă pentru comuna Coșoveni s-a făcut cu sprijinul Consiliului Județean Dolj și Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor Dolj, care au susținut în mod constant și continuu, parcurgerea etapelor necesare astfel încât serviciul să poată deveni functional. O contribuție importantă a avut-o și Primăria Leu prin Serviciul public comunitar local de evidență a persoanelor din această localitate, care au sprijinit la instruirea și formarea ca specialiști a funcționarilor publici încadrați.

Programul de lucru cu publicul al acestui serviciu este zilnic între orele 8.30-16.30, excepție făcând ziua de miercuri când programul este prelungit până la orele 18.30. Pentru cei interesați să obțină un act de identitate, îi informăm că trebuie să completeze o cerere pe care o pot procura de la ghișeu și să prezinte următoarele documente: actul de identitate vechi(dacă este cazul și dacă îl mai dețin), documentul cu care se face dovada spațiului de locuit, certificatul de naștere și suplimentar, când este cazul: certificatul de căsătorie, hotărârea de divorț definitivă și irevocabilă sau certificatul de divorț.

În cazul copiilor minori care solicită un act de identitate este obligatoriu ca aceștia să fie însoțiți de unul dintre părinți sau de un alt reprezentant legal, când este cazul. În situațiile când nu se pot prezenta toate documentele necesare, persoanele în cauză vor primi cărți de identitate provizorii, al căror termen de valabilitate este un an de zile. Termenul de eliberare al cărților de identitate este de maxim 7 zile iar cel de eliberare al cărților de identitate provizorii, este de maxim o zi.

Contravaloarea actului de identitate, 7 lei pentru cartea de identitate și 1 leu pentru cartea de identitate provizorie, se achită la casieria Primăriei Coșoveni. Persoanele care se află în situații deosebite ce necesită eliberarea cărții de identitate în regim de urgență, se pot adresa telefonic la Direcția Publică Comunitară de Evidență a

Persoanelor Dolj, pentru a se programa să depună cererea, eliberarea actului de identitate făcându-se în aceeași zi sau cel târziu în ziua următoare depunerii cererii. Informaţii suplimentare pot fi obținute zilnic între orele 08.30-16.30, de la Serviciul Public Comunitar Local de Evidența Persoanelor Coșoveni – telefon 0351181998, sau de la Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Dolj – e-mail: dpcep_dj@dj.e-adm.ro, tel: 0351437039, fax:0251421624. ”

Foto: playtech.ro

Continue Reading
Publicitate
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021. Toate drepturile rezervate.