sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Video/Copil obligat să fure banii de acasă

Un tânăr de 22 de ani, din comuna Vădăstrița, județul Olt a fost reținut de către polițiști după ce ar fi constrâns prin șantaj un minor de 15 ani să-i dea 18.500 de lire sterline. Minorul ar fi luat banii de acasa, în perioada 22 noiembrie – 4 ianuarie, fără ca părinții acestuia să știe. Copilul susține că tânărul l-ar fi amenințat că îl va spune părinților săi că a sustras bani de la domiciliu și totodată, l-ar fi amenințat cu acte de violență, dacă nu îi va da suma de 6.600 de lei.

„În data de 07 ianuarie a.c., în jurul orei 16:00, polițiștii Secției nr. 10 Poliție Rurală Vișina, au fost sesizați de un minor, în vârstă de 15 ani, cu privire la faptul că în perioada 22 noiembrie 2021 – 04 ianuarie a.c., un tânăr, în vârstă de 22 de ani, din comuna Vădăstrița, județul Olt, l-ar fi constrâns prin amenințări cu acte de violență, în vederea obținerii de sume de bani, iar, de teamă, minorul i-ar fi dat, în total, suma de 18.500 de lire sterline, bani luați de la domiciliu, fără ca părinții acestuia să știe. De asemenea, minorul a sesizat faptul că tânărul l-ar fi amenințat că îl va da în vileag părinților săi pentru că ar fi sustras bani de la domiciliu, și, totodată, l-ar fi amenințat cu acte de violență dacă nu îi va da suma de 6.600 de lei. La data de 08 ianuarie a.c., sub directa coordonare a prim procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, a fost organizat un flagrant delict, asupra tânărului fiind găsită suma de 1100 de lire sterline, bani primiți de la persoana vătămată.
Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, iar la la data de 9 ianuarie a.c., instanța de judecată a dispus, pe numele tânărului, arestarea la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile”, conform IPJ Olt.

Politica