Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Primele doze de vaccin anti-COVID pentru copiii de 5-11 ani sosesc în România în perioada 21-25 ianuarie

Publicat

pe

Primele doze de vaccin anti-COVID pentru copiii de 5-11 ani sosesc, în România, în perioada 21-25 ianuarie, anunță Ministerul Sănătății.

„În perioada 21-25 ianuarie 2022 va fi livrată de către producător prima tranșă de vaccin pediatric anti COVID-19 destinat vaccinării copiilor cu vârste între 5-11 ani. Este vorba despre 114 000 de doze care vor fi distribuite la centrele de vaccinare pentru administrare la copiii din grupa de vârstă menționată”, se arată în comunicatul ministerului.

Pentru aceștia a fost autorizat în UE vaccinul produs de Pfizer/ BioNTech.

Doza de vaccin Comirnaty (Pfizer) este de 3 ori mai mică decât cea utilizată la persoanele cu vârsta de peste 12 ani (10 µg comparativ cu 30 µg), potrivit CNCAV.

Ca și în cazul celorlalte grupe de vârstă, vaccinul se administrează sub formă de două doze, intramuscular, la un interval de 21 de zile.

Comitetul de coordonare a campaniei naționale de vaccinare (CNCAV) a anunțat deja că programarea în platformă se va putea face odată ce vaccinul va fi disponibil.

Prezentarea la vaccinare se va putea face direct în centru, fără programare, sau cu programare prin platformă https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/ și Call Center – 021 414 44 25.

Vaccinarea copiilor se va putea face și la medicul de familie, scrie g4media.ro

Continue Reading
Publicitate

© 2021. Toate drepturile rezervate.