Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Elevii vâlceni acuză Ministerul pentru lipsa Olimpiadei de Engleză

Publicat

pe

examen

Asociația Elevilor Vâlceni (AVE) l-a acuzat din nou pe ministrul Sorin Câmpeanu, pentru neintroducerea Olimpiadei de Engleză în programa din 2022. După ce în urmă cu puțin timp, ministrul a făcut publică lista cu olimpiadele pentru anul curent, elevii s-au arătat deranjați de faptul că de acolo lipseau concursuri importante, cum ar fi Olimpiada de Istorie și Olimpiada de Limba și Literatura Română, dar și cea la limba engleză.

Deși primele două olimpiade au fost ulterior adăugate pe listă, cea la Limba Engleză a rămas pe dinafară, deși este materie de bacalaureat, după cum anunță AVE.

„În urma presiunilor făcute de către asociațiile de elevi din țară, lista concursurilor și olimpiadelor școlare va fi actualizată, anunță Sorin Cîmpeanu într-o declarație, urmând a fi reintroduse Olimpiada de Istorie și Olimpiada de Limba și Literatura Română. Deși apreciem reintroducerea acestora, criticăm decizia de a nu include Olimpiada de Limba Engleză cât și concursurile de meserii „uitate” de Sorin Cîmpeanu. Atât limbă internațională cât și o materie cu o importanță deosebită, Limba Engleză este obligatorie în susținerea competențelor la examenul de Bacalaureat de către elevii claselor a XII-a și o materie de bază pentru cei ce urmează un profil bilingv. Tot aceasta stă la baza unor examene recunoscute internațional precum examenele Cambridge, IELTS și TOEFL. Se pare că Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, adâncește inechitatea între filierele învățământului liceal alegând să scoată de pe lista Olimpiadelor și concursurilor naționale concursurile pe meserii. Una dintre cele mai importante filiere din învățământul liceal este ignorată de către Ministerul Educației fiind ignorată importanța dezvoltării liceelor tehnologice. Dorim egalitate și dorim ca toți elevii să aibă șansa de a își pune în evidență cunoștințele și să beneficieze de toate mijloacele pentru a se perfecționa în domeniul ales. Este important ca deciziile luate să fie în favoarea lor și să îi ajute să obțină rezultate excepționale, indiferent de materie sau profil. Totodată, subliniem că deciziile Ministerului, luate fără consultare și fără a fi gândite pentru beneficiarii direcți ai educației vor produce goluri și mai mari în sistem creând noi consecințe pe care tot noi, elevii, le vom suporta. Solicităm ferm Ministerului să nu uite de această disciplină de importanță crucială cât și de concursurile pe meserii și să le introducă în lista de Olimpiade și Concursuri Școlare”, conform AVE.

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.