joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fraudă cu bani UE, în Vâlcea

O vâlceancă este anchetată de procurorii DNA după ce a obținut pe nedrept o finanțare din bani europeni de peste 750.000 de lei, în perioada 2014 – 2016. Bani ar fi trebuit folosiți pentru realizarea și dotarea unei pensiuni.

Persoana în cauză a recunoscut fapta și acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea de urmărire penală.

“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a unei inculpate, persoană fizică fără calitate specială, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.
În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2012, în cadrul Programului Operațional Regional 2007 – 2013 (Axa 4 – Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor), între Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Vest Oltenia și reprezentantul unei societăți comerciale ar fi fost încheiat contractul de finanțare având ca obiect ,,Realizarea și dotarea unei pensiuni în vederea diversificării afacerii societății” în valoare totală eligibilă de 756.071 lei.
În perioada 2014 – 2016, inculpata, în calitate de reprezentant al respectivei societăți comerciale ar fi depus la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Vest Oltenia, mai multe declarații pe proprie răspundere privind inexistența vreunei situații de incompatibilitate în contextul derulării proiectului de finanțare „Realizarea și dotarea unei pensiuni în vederea diversificării afacerii societății comerciale”, deși cunoștea că acționa ca un interpus al adevăraților beneficiari.
În urma acestor demersuri, societatea administrată de inculpată ar fi primit de la autoritatea contractantă suma de 727.888 lei reprezentând finanțare europeană.
În prezența avocatului, inculpata a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:
– o pedeapsă de un an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat”, conform DNA.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica