miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

A opta oară o fi cu noroc? Nicolo Napoli, antrenor la FCU Craiova!

Adrian Mititelu și-a pus iar peluza în cap, după ce l-a adus pe antrenorul italian înapoi la echipă.

Luni seară, Nicolo Napoli a aterizat în Bănie, a negociat scurt cu Marcel Pușcaș și va sta pe banca tehnică a formației FCU Craiova. Italianul este mantia de vreme rea a patronului de la FCU Craiova, răspunzând prezent pentru a opta oară la chemarea lui Mititelu, deși a spus în repetate rânduri că nu vrea să mai audă de acesta.
Nicolo Napoli, liber de contract din iunie 2020, când a plecat de la Poli Iași, va începe, astfel, al optulea mandat la clubul lui Adrian Mititelu. Italianul a mai fost la echipa din Craiova în perioadele 2003 – 2004, octombrie 2007 – mai 2009, ianuarie – aprilie 2011, aprilie – iunie 2011 (director tehnic), iulie 2013 – februarie 2014, octombrie 2019 – mai 2019, august 2020 – octombrie 2020.
La ultima aventură în Bănie, Napoli a fost dat afară după ce a bătut cu 5-0 Rapid București, în liga a doua. La vremea respectivă, vizibil iritat, Napoli spunea: „Eu eram depășit? Sau metodele mele învechite? Am rămas șocat. L-am blocat pe Adrian Mititelu peste tot, pe telefon, pe WhatsApp, pe Facebook. Nu mai vreau să știu nimic de acest om cât voi mai trăi. Să le luăm pe rând. Pentru mine vorbesc rezultatele. Am făcut mereu rezultate bune la Craiova. M-a dat o dată afară când eram în Europa. Acum, aveam cinci victorii, eram pe primul loc… Dar nu am mai rezistat! M-am dus peste el în birou și i-am zis că plec după meciul de Cupă și după cel cu Rapid, ca să aibă timp să caute alt antrenor.
De ce eram supărat? Așa se întâmplă când patronul nu știe fotbal și vrea să se bage peste tot. La noi, era o problemă cu preparatorul fizic. Aveam 11 jucători cu rupturi musculare sau probleme musculare. Am jucat 20 de ani fotbal la un nivel bun și mă pricep măcar puțin la acest aspect. Erau prea puternice antrenamentele pe partea fizică. I-am zis asta despre Dan Vasilică și el mi-a zis că e omul lui de încredere. A spus să stau liniștit și să îmi văd de treabă. Dar eu nu pot antrena pe ideile altora”, a declarat Nicolo Napoli
După aflarea veștii că Nicolo Napoli va conduce echipa, Andrei Preda, zis „Gogoașă”, unul din liderii Peluzei Sud, a spus GSP.ro că galeria va boicota meciurile FCU Craiova și a cerut să fie dată jos de pe tricourile echipei sigla cu „PS 97”.
Nicolo Napoli este cel de-al cincilea antrenor care va conduce echipa lui Mititelu în acest sezon, după principalii Adrian Mutu, Flavius Stoican și Eugen Trică și interimarul Dan Vasilică, cel din cauza căruia a plecat italianul ultima dată de la clubul din Bănie, pentru că i-a reproșat pregătirea fizică prea agresivă a jucătorilor.

Politica