marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Percheziții domiciliare într-un dosar referitor la emiterea unor certificate false de vaccinare anti-Covid

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și fals, comise în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid. Este vorba despre cabinete ale unor medici de familie care au emis certificate de vaccinare false, fără a-i vaccina efectiv pe cei pe numele cărora era emis certificatul.

”În cursul zilei de 13 decembrie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 11 locații, situate pe raza județului Vâlcea, din care două sunt la sediile unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea urmează a fi prezentate în vederea audierii mai multe persoane.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea lucrătorilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție, IGPR – Direcția Operațiuni Speciale și din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea.

”Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se mai arată în comunicat.

Politica