vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Festivalul Colindului Vâlcean, gata de start

A 6-a ediție a Festivalului Colindului Vâlcean va lua startul începând din 7 decembrie. Evenimentul organizat de Consiliul Județean Vâlcea (CJ) și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea, se va desfășura până pe data de 17 decembrie.

Președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu a vorbit despre importanța și farmecul festivalului, în ideea readucerii în atenția publicului obiceiurile și colindele trandiționale.

„Recunosc că mândria de a fi vâlcean m-a determinat să organizez acest festival al colindului vâlcean. Mă bucură și îmi plac colindele transilvănene, bucovinene, însă, la Vâlcea, colindul are un farmec aparte. În urmă cu șase ani, am organizat prima ediție a Festivalului Colindului Vâlcean cu gândul de a readuce în atenția publicului obiceiurile și colindele noastre tradiționale, dar și de a-i oferi acestuia un spectacol inedit. Și pentru că traversăm vremuri complicate, ediția de anul acesta se va desfășura în patru locații diferite, iar laureații se vor reîntâlni într-o Gală a Festivalului, care se va desfășura la Râmnicu Vâlcea. Le mulțumesc primarilor pentru implicare, cetelor de colindători pentru că au răspuns prezent la fiecare ediție, dar și celor care au contribuit la organizarea, an de an, a acestui festival devenit deja tradiție” a declarat Constantin Rădulescu, președinte Consiliul Județean Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

PROGRAMUL FESTIVALULUI

ZONA HOREZU – Casa de Cultură „Constantin Brâncoveanu” Horezu, 7 decembrie 2021, ora 12:00; ZONA BĂBENI – Casa de Cultură „Dragoș Vrânceanu” Băbeni, 8 decembrie 2021, ora 15:00; ZONA DE SUD – Căminul Cultural Prundeni, 9 decembrie 2021, ora 14:00; ZONA DE NORD/LOVIȘTEA – Căminul Cultural Titești, 10 decembrie 2021, ora 16:00; RÂMNICU VÂLCEA – Sala de spectacole și festivități a Consiliului Județean Vâlcea, 17 decembrie 2021, ora 17:00.

Politica