miercuri, mai 22, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

VIDEO/ 1 Decembrie, la Craiova. Oficialități ferite de virus și cetățeni puși la grămadă

Ziua Națională a României a fost sărbătorită ca pe vremuri la Craiova. Mii de oameni s-au strâns în centrul orașului pentru a vedea parada militară, un spectacol pe care mulți nu l-au prins, pentru că aveau impresia că dacă nu sunt vaccinați nu au cum să îl privească. Nu a fost așa, pentru că organizarea s-a făcut într-o direcție clară: protejarea invitaților.

Conform recomandărilor în vigoare la ceremonie pot participa doar persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Evenimentul se desfășoară în conformitate cu reglementările Legii nr. 215/2016. Vă aşteptăm cu drag la ceremonia ce va avea loc în Piaţa A.I.Cuza din Craiova, începând cu ora 11.00”, informa prefectura Dolj.

Nu s-a întâmplat, sau cel puțin nu în totalitate. Parada s-a desfășurat în mod normal, cu o prezență nelimitată a cetățenilor și fără ca aceștia să fie controlați dacă au sau nu certificat verde. Doar în fața Primăriei, acolo unde au stat invitații, a fost cerut certificatul verde. Jandarmii au îngrădit acea zonă, iar în afara ei, oamenii au stat la grămadă, pe trotuare. Nimeni nu i-a verificat pe cetățeni. Singurul lucru pe care craiovenii nu au avut voie să îl facă a fost să nu se apropie de mașinile care defilau.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Piața A.I. Cuza din Craiova a fost plină. Dacă în timpul ceremoniei craiovenii s-au organizat cât să nu ocupe toată stradă, la final a fost hărmălaie. Distanțarea socială nu a existat, pentru că prioritatea jandarmilor era să nu cumva să intre cineva în zona invitaților. Chiar dacă erai invitat, tot aveai șanse mici să te apropii de oficialități. Oamenii legii s-au înțeles ca turcii de Ziua Națională a României, pentru că nu știau pe unde se face accesul în zonă.

Sute de copii au stat în primele rânduri, pentru că mulți dintre părinții sau bunicii care i-au adus la paradă erau vaccinați. Totuși, poate alte câteva mii de copii au stat acasă, au întrebat dacă pot merge, iar părinții lor le-au spus că nu se poate, pentru că autoritățile au spus clar cine poate să participe și cine nu. Pe lângă faptul că mulți craioveni au fost induși în eroare de anunțul autorităților, cei care au fost prezenți la defilarea și prezentarea onorului nu au fost protejați cu absolut nimic împotriva unui virus ce a ucis atâția oameni în ultimii doi ani.

spot_img
spot_img
spot_img

Politica