Dolj. 572 materiale pirotehnice, descoperite la Calafat

Polițiștii de frontieră au descoperit 572 articole pirotehnice, în valoare de 1.800 lei, pe care un cetățean german a încercat să le introducă în țară, fără a deține autorizațiile necesare.

”În data de 01.12.2021, în jurul orei 06.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion, cetățeanul german, în vârstă de 53 de ani, care transporta diverse bunuri, pe ruta Turcia-Germania”, se arată în comunicatul poliției.

În urma controlului fizic efectuat asupra cabinei autocamionului au fost descoperite mai multe tipuri de articole pirotehnice, cantitatea totală fiind de 572 materiale. Persoana în cauză a declarat că bunurile îi aparțin și că nu avea cunoștință de obligativitatea deţinerii autorizațiilor necesare.

În cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, iar materialele, în valoare de 1.800 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Populare

Recomandări

Vâlcea. Braconieri, în flagrant la Obârșia Lotrului

Șapte persoane au fost duse la audieri după ce...

S-a redeschis circulația rutieră pe Transalpina

Circulația rutieră pe DN 67C, km 35 – 55,...

Copil de 12 ani, urmărit de polițiști. Era la volan

Un copil de 12 ani a dat de furcă...