vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

OMS: Țările trebuie să ia în considerare vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19

Țările trebuie să ia în considerare vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19, a spune Robb Butler, reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății Europa.

„Există lecții de istorie aici, în care astfel de decizii au venit în detrimentul încrederii, al incluziunii sociale. Deci este un subiect foarte delicat, dar credem că este timpul să avem această discuție, dintr-o perspectivă individuală și din cea a populației”, a spus Butler.

Afirmația apare în condițiile în care oficiali din mai multe țări europene au vorbit despre vaccinarea obligatorie ca soluție pentru oprirea pandemiei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Butler a spus că doar 54% din populația celor 53 de state membre ale regiunii OMS Europa este vaccinată, „deci mai sunt atât de multe de făcut. Nu suntem încă unde ar trebui”.

„Se pare că urmează o perioadă îngrijorătoare”, a adăugat el.

Butler a vorbit și despre un studiu publicat săptămâna trecută în British Medical Journal, care a sugerat că transmiterea COVID-19 a fost prevenită în proporție de 53% prin folosirea măștii de protecție.

El a spus că doar 48% din populația de pe continent poartă masca.

„Dacă vedem o creștere a folosirii măștii, vom avea o reducere a numărului de cazuri și decese. Dacă 95% dintre oameni ar purta mască, credem că am putea salva aproximativ 160.000 de vieți în Europa”, a adăugat el.

Declarația vine după ce OMS a avertizat că aproximativ 700.000 de oameni vor muri din cauza COVID-19 până în martie anul viitor în Europa, dacă se menţine actuala tendinţă de răspândire a virusului.

Prognozele OMS arată că 25 de ţări din regiunea europeană – care include 53 de state din acest continent şi din Asia Centrală – riscă să fie afectate de o criză a paturilor în spitale, în timp ce alte 49 vor fi supuse unei presiuni ridicate sau extreme la secţiile de terapie intensivă (ATI), până în martie 2022.

Politica