vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Băluță, la un pas de o revenire la CSU!

Fostul căpitan din Bănie a fost extrem de aproape de o repatriere la echipa lui Rotaru

Alexandru Băluță a explicat la emisiunea As.ro Live de ce i-a fost dificil să se adapteze la Slavia Praga. Limba a fost unul dintre impedimentele majore.
„A fost foarte greu să mă adaptez în Cehia, de ce să mint. M-am dus cam euforic acolo. Credeam că după 17 goluri date într-un sezon, la Craiova, o să rup norii și acolo. Limba nu o înțelegeam, am luat-o de la zero, engleza, să fiu sincer, o știam foarte puțin. Antrenorul nu vorbea engleză. Ședințele le ținea doar în cehă, rareori îmi aduceau un traducător. Doamne, cum îmi traduceau… nu știau termenii fotbalistici. Eu îmi dădeam seama după ce îmi arătau la videoproiector, noroc că știam limbajul fotbalistic, că dacă era după traducători. Eram și foarte mulți jucători, ei sunt și mai naționaliști așa. Antrenamentele erau foarte grele. Nu m-am dat la o parte, după ce arătam la antrenamente, meritam să joc, dar ei se bazau pe jucătorii lor. Noi trebuia să fim de 10 ori mai buni ca ei”, a dezvăluit Alexandru Băluță la AS.ro LIVE.
Totodată, Băluță a făcut o declarație de dragoste echipei din Bănie, spunând că ar fi singura la care s-ar întoarce. De altfel, el a recunoscut că a fost la un pas de o repatriere: „Când eram mic, visam să joc pentru Universitatea Craiova. La noi, în Oltenia, nu există altceva. Mi-am îndeplinit visul. Dacă ar fi să revin în România, nu există altceva pentru mine, în afară de Craiova. Au fost multe momente în care mă gândeam să mă întorc acasă. Au fost momente când trebuia să revin la Craiova, dar am rămas să lupt. Nouă ne place confortul, ei se nasc cu altă mentalitate. Mi-e greu să spun că aș reveni la altă echipă, în afară de Craiova”.
Alexandru Băluță a fost vândut de Mihai Rotaru la Slavia Praga cu 2 milioane de euro, dar nu s-a adaptat astfel încât a fost împrumutat la Slovan Liberec. În cele din urmă Pușkaș Akademia din Ungaria l-a cumpărat de la gruparea pragheză pentru 700.000 de euro. În actuala stagiune din prima ligă maghiară, Băluță a marcat de 3 ori și a oferit două pase de gol în 10 apariții. Mijlocașul craiovean are contract cu formația Pușkaș Akademia până în vara lui 2023.
Repatrierea jucătorilor pe care i-a vândut și nu au izbutit să se impună în străinătate este o practică a lui Mihai Rotaru. Astfel, după ce și-a luat bani buni pe Vătăjelu, Screciu ori Ivan, patronul CSU Craiova a reușit să-i înregimenteze din nou.

Politica