joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cine se vaccinează poate câștiga o casă sau o mașină!

Austria organizează o loterie cu premii pentru a stimula cetățenii să se imunizeze împotriva COVID-19. Inițiativa aparține radioteleviziunii publice austriacă, ORF, iar premiile includ o casă sau o mașină electrică.

Radioteleviziunea publică austriacă a lansat o loterie pentru a contribui la ridicarea ratei insuficiente de vaccinare anti-COVID-19, iar premiile sunt considerabile, potrivit EFE. Sloganul inițiativei este „Cine se vaccinează, câştigă!” și vor exista 1.000 de premii pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani care locuiesc în ţară şi care au fost sau vor fi imunizate în perioada 1 octombrie – 20 decembrie cu unul dintre cele patru vaccinuri autorizate de Uniunea Europeană.

ORF a justificat această loterie prin faptul că educaţia şi informarea nu sunt uneori suficiente pentru a convinge populaţia cu privire la importanţa vaccinării pentru combaterea pandemiei. Iar loteria se încadrează în campania de încurajare a celor 34 % dintre austrieci care încă nu s-au vaccinat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Până în acest moment, Austria are 66% din populație imunizată împotriva Covid-19, cea mai scăzută rată de imunizare din Europa Occidentală. De aceea guvernul austriac a crescut presiunea asupra celor nevaccinaţi.

De asemenea, guvernul a anunţat că vaccinarea va deveni obligatorie din luna februarie a anului viitor. Astfel, cei 34 % de austrieci care nu s-au imunizat până acum au timp să o facă până când imunizarea va deveni obligatorie.

Politica