vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Proiect Erasmus+ – „Calitate in didactica formarii profesionale”

Stagiu de formare in ITALIA

Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret” Craiova implementeaza in perioada 28.12.2020 – 27.12.2021 proiectul Erasmus +, Nr. 2020-1-RO01-KA102-079624, „Calitate in didactica formarii profesionale” care-si propune sa aduca o schimbare din partea cadrelor didactice VET prin modernizarea metodelor de predare-invatare si in modul de abordare a organizarii stagiilor practice.
Proiectul are ca Obiectiv general: Modernizarea metodelor si tehnicilor de predare-invatare pentru 12 cadre didactice VET din liceu cu scopul de imbunatatire a calitatii si crestere a eficientei procesului educational.
Activitatile din proiect s-au axat pe vizite si activitati de job shadowing la organizatorul de primire Camera di Commercio, Industria, Artigianato e Agricoltura, 3 agenti economici si o scoala VET cu cele mai diverse specializari (de la comert la tehnicieni media), desemnati de catre aceasta. Organizatiile desemnate au fost METAL SUD LO GATTO – pentru domeniul mecanica si mecatronica; MONDO SPOSA – pentru domeniul textile; LA BEAUTE SRL- pentru domeniul estetica si INSTITUTO ALBERGHIERO ENRICO GAGLIARDI-SCOALA VET pentru domeniul economic.
Stagiul de formare a constat in 5 zile la organizatia de primire din Italia si vizite de studiu /activitati de tip job shadowing si workshopuri la 3 agenti economici si 1 scoala VET desemnati de aceasta, in perioada 5 – 9.09.2021.
Prin participarea la stagiu cei 12 participanti si-au dezvoltat urmatoarele:
Cunostinte – competenta participantului de a selecta si utiliza strategii de predare eficiente – adaptate elevilor in timpul stagiului; abilitati de management educational, necesare instruirii elevului, in activitatile stagiului practic desfasurat la agentul economic.
Abilitati – capacitatea participantului de a integra elevii in structurile agentului economic, la nivelul tehnologic actual/existent si de a raspunde cerintelor locului de munca, capacitatea participantului de a coopera si de a rezolva sarcinile profesionale in echipa si de a comunica in engleza cu formatorii si colegii in timpul activitatii de invatare la un nivel bun
Atitudini – instruirea capacitatii de a organiza si conduce stagii practice cu elevii la agentul economic ca partener, dupa modelul italian testat.
La intoarcerea din plasament cei 12 participanti realizeaza un ghid metodologic prin contributia tuturor sub coordonarea echipei de implementare a proiectului inclusiv din partea partenerului de primire si minim 3 CDL-uri cu 3 ag. economici nationali revizuite si imbunatatite pornind de la modelele testate la mobilitate.
Proiectul se va incheia in 27 decembrie 2021.

Coordonator proiect, Lavinia Diaconu

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica