Doctoriță română din Italia, suspendată după ce a refuzat să se vaccineze împotriva COVID

Trei medici de familie nevaccinați, printre care și o româncă, au fost suspendați în localitatea italienă Aprilia, scrie cotidianul local Latina Oggi, preluat de portalul Gazeta Românească.

Mariana Iulian este și consilier municipal, și medic la Aprilia, o localitatea cu mulți români. Ea a fost suspendată din funcție după o decizie a Unității locale de Sănătate, care a cerut ca medicii de familie care refuză vaccinarea să fie suspendați.

Aprilia a înregistrat o creștere semnificativă a infecțiilor cu coronavirus în ultimele săptămâni. Printr-un ordin semnat pe 15 noiembrie, primarul Antonio Terra a dispus restabilirea obligativității măștii chiar și în aer liber.

Românca a transmis, printr-o notă că nu este anti-vaccin și că alegerea ei de a nu se vaccina se datorează stării ei de sănătate.

„Mi se pare corect să ofer niște precizări, și prin prisma rolului meu de medic de familie și de consilier municipal. În primul rând, aș dori să precizez că nu sunt medic no-vax, așa cum am citit în mai multe articole din ziare sau pe unele site-uri de informare. Alegerea de a nu fi supus vaccinării împotriva Covid19 se datorează în mod fundamental stării mele de sănătate”, spune românca.

Ea mai spune că „până la suspendare” a efectuat mereu vaccinarea pacienților ei. „Așadar, reconstrucțiile conform cărora m-aș opune vaccinurilor, în general, și celor împotriva coronavirusului nu corespund adevărului”, adaugă medicul.


Populare

Recomandări

Gala fotbalului doljean, la Craiova

Tinerii fotbaliști doljeni, dar și antrenorii lor, reprezentanți ai...

Vâlcea. Turiști blocați la Cozia. Un copil de 1 an și jumătate între aceștia

Un grup de 4 persoane, printre care un copil...

Făina de greieri, acum și în România

Un magazin online din Baia Mare a pus la...

45 de ani de închisoare, după ce a încercat să recreeze crimele odiosului Jeffrey Dahmer

Criminalii în serie și atrocitățile lor produc nu doar...