joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Azi încep înscrierile pentru noua sesiune Rabla pentru electrocasnice

Înscrierile pentru noua ediție a programului Rabla pentru electrocasnice încep de azi, 19 noiembrie, ora 10.00, și se vor încheia joi, 25 noiembrie, potrivit site-ului oficial Rabla electrocasnice.ro. Noua ediție aduce și o serie de modificări, cum ar fi introducerea unor noi clase pentru televizoare.

Calendarul complet al programului Rabla Electrocasnice, ediția decembrie 2021:

  • Etapa de înregistrare a beneficiarilor: 19 noiembrie, ora 10:00 – 25 noiembrie, ora 23:59;
  • Prima etapă de oferire a voucherelor: 25 noiembrie, ora 10:00 – 2 decembrie, ora 23:59. În această etapă poți genera vouchere pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și aparate frigorifice. Buget: 14.000.000 de lei;
  • A doua etapă de oferire a voucherelor: 3 decembrie, ora 10:00 – 9 decembrie, ora 23:59. Acum poți genera vouchere pentru televizoare, laptopuri și tablete. Buget alocat: 14:000.000 de lei;
  • A treia etapă de oferire a voucherelor: 10 decembrie, ora 10:00 – 16 decembrie, ora 23:59. Această ultimă etapă este dedicată aparatelor de aer condiționat, uscătoarelor de rufe și aspiratoarelor. Buget: 6.000.000 de lei.

Introducerea unor noi clase pentru televizoare şi a unei prevederi privind caracterul nominal şi netransmisibil al voucherelor se numără printre modificările aduse programului Rabla pentru electrocasnice, potrivit unui ordin recent recent al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, potrivit Mediafax.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Concret, ordinul prevede modificarea clasei energetice pentru televizoare de la E, cât este în prezent, până la clasa G. De asemenea, măsura prevede că „voucherul este nominal şi netransmisibil şi nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicaţia informatică”.

O altă noutate este că cele trei etape în care se pot genera vouchere Rabla electrocasnice durează o singură săptămână, nu două.

Programul Rabla pentru electrocasnice a debutat pe data de 14 mai, cu perioada de înscriere a persoanelor fizice, timp de o săptămână. Bugetul alocat ediţiei din acest an a programului „Rabla pentru electrocasnice” a fost de 75 de milioane de lei, aproape dublu faţă de sesiunea din 2019, când a fost alocată suma de 40 de milioane de lei.

Politica