vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sportivii de la Jocurile Olimpice au interzis la piper, foi de dafin și alte zeci de condimente!

Pentru fiecare lucru bun în viață trebuie să faci sacrificii. Acesta este și cazul sportivilor care vor participa la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022 deoarece nu se vor putea bucura de piper, foi de dafin și alte 46 de tipuri de condimente. Acestea au fost excluse din meniu de organizatori pentru că pot genera rezultate fals pozitive la testele antidoping, relatează agenția spaniolă EFE, potrivit Libertatea.

Yang Cheng, unul din bucătarii din Satul olimpic pentru jocurile de la Beijing, a declarat, pentru presa locală că „stimulente alimentare precum piperul şi foile de dafin nu vor fi incluse în meniul sportivilor pentru a se evita false rezultate pozitive”. Cu toate acestea, organizatorii competiției olimpice au precizat că în meniu se vor găsi bunătățile gastronomice care provin din bucătăriile provinciilor centrale chineze Sichuan şi Hunan, cunoscute pentru aromele picante.

Organizatorii spun că meniul olimpic a fost conceput „pentru a satisface nevoile alimentare ale sportivilor, dar în acelaşi timp pentru a ţine cont de diversitatea religioasă”. Competiția olimpică de la Beijing se va disputa între 4 şi 21 februarie 2022, iar Jocurile Paralimpice vor avea loc între 4 şi 13 martie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica