vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dosar de cercetare după ce președintele Iohannis a fost surprins fără mască în Sibiu

Un sibian a trimis o sesizare la câteva zile după ce președintele Iohannis a apărut în mass-media fără mască, în Piața Huet, iar acum, după aproape o lună, a fost chemat la audieri.

”În 10 octombrie a fost președintele filmat fără mască în spațiul public, iar eu am făcut o sesizare la Ministerul de Interne în 18 octombrie, după ce am văzut că nimeni nu spune nimic, iar președintele nu e amendat așa cum ar fi fost amendat orice alt român în aceeași situație”, povestește cetățeanul.

După ce a văzut că trec săptămânile s-a interesat de sesizarea pe care a făcut-o și a aflat că trebuia să fie chemat la Poliția Sibiu. ”Cei de la minister au spus că nu e de competența lor și au trimis la poliție, la București, iar de acolo dosarul a fost trimis la Sibiu, dar pe mine nu m-a sunat nimeni. De abia luni am fost chemat”, povestește sibianul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

IPJ Sibiu a anunțat în această dimineață că va reveni cu un punct de vedere legat de acest dosar, însă până la redactarea articolului nu am primit niciun răspuns, scrie turnulsfatului.ro

Președintele Klaus Iohannis a fost prezent în Sibiu în 10 octombrie, pentru a vizita Biserica Evanghelică din Piața Huet.

A fost surprins în centrul orașului, fără mască de protecție pe față, conducătorul statului fiind însoțit și de soția sa, în aceeași situație: fără mască, deși aceasta era obligatorie inclusiv în spațiile deschise.

Autoritățile sibiene au fost contactate atunci de Turnul Sfatului, însă niciuna nu a emis vreo apreciere, măcar, pe acest subiect.

Atât reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului, cât și ai celui pentru Situații de Urgență ne-au îndrumat să luăm legătura cu ”Vocea Unică”. Adică, Instituția Prefectului Sibiu.

Prefectul Sibiului, Mircea Crețu, a transmis că la momentul actual „nu avem o poziție oficială”. Și a îndemnat să fie contactat din nou pe acest subiect pe la sfârșitul acestei săptămâni.

Foto: captură video/ opinia de sibiu

Politica