vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevi din mai multe unități de învățământ din Craiova au protestat împotriva modificării structurii anului școlar 2021-2022

Elevi din mai multe unități de învățământ din Craiova au protestat împotriva deciziilor cu privire la modificarea structurii anului școlar 2021-2022 anunțate de Ministerul Educației. Tinerii și-au manifestat nemulțumirea chiar în prima zi de curs după vacanța din perioada 25 octombrie- 5 noiembrie 2021.

Toate propunerile Consiliului Național al Elevilor, susținute de părinți și profesori, au fost ignorate de către Ministerul Educației, elevii din mai multe licee craiovene au considerat oportună această manifestație constatând că dialogul este exclus în momentul de față, fiind ineficient. De aceea elevii propun Ministerului Educației să ia în considerare și propunerile elevilor referitoare la tezele semestriale susținute în contextul și scenariile de față, deoarece constituie un stres maxim pentru elevi, dar și pentru profesori”, transmite Consiliul Județean al Elevilor Dolj.

Ca urmare a declarațiilor privitoare la modificarea structurii anului școlar 2021- 2022 din cauza vacanței de două săptămâni impuse în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie, Consiliul Național al Elevilor a lansat o consultare adresată elevilor, profesorilor și părinților, pentru a afla părerea acestora cu privire la perioada imediat următoare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform cifrelor comunicate de Consiliul Județean al Elevilor, din peste 60.000 de răspunsuri, peste 80% dintre respondenți au declarat faptul că nu își doresc scurtarea vacanței de iarnă și prelungirea semestrului I începând cu data de 3 ianuarie 2022, considerând că această modificare ar destabilize foarte mult întregul process educațional. De asemenea, aproximativ 90% dintre elevi, profesori și părinți sunt de părere că nu este oportună susținerea tezelor pentru semestrul I, cu atât mai puțin după vacanța de iarnă, în condițiile în care semestrul a fost deja fragmentat de două ori, fără posibilitatea acoperirii întregii programe școlare.

Astfel, Consiliul Elevilor consideră că recuperarea unei săptămâni de vacanță în săptămâna 3-7 ianuarie ar reprezenta un factor suplimentar care afectează actul instructiv-educativ, mai ales în contextul în care se așteaptă o creștere a numărului de infectări cu COVID-19 după sărbători, fenomen ce va fi asociat, implicit, cu redeschiderea prematură a școlilor.

De aceea, Consiliul Național al Elevilor a solicitat Ministerului Educației să mențină vacanța de iarnă inițială, cu recuperarea uneia dintre săptămânile de vacanță, în săptămâna „Școala altfel” din semestrul al II-lea. Ținând cont de prevederile art. 66, alin. (3) din Legea educației naționale, care prevede că, pentru fiecare disciplină de studiu, programa școlară acoperă 75% din ore, lăsând la dispoziția profesorului un procent de 25% de ore pe care le are la dispoziție pentru aplicarea unor strategii individuale de predare și evaluare”, se mai arată în comunicatul Consiliului Județean al Elevilor Dolj

Politica