marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Restricții de viteză pentru trotinetele electrice în parcurile din Craiova

Cezar Drăgoescu, consilier local și președinte al USRPLUS Dolj, a vorbit în ședința Consiliului Local despre pericolul pe care îl reprezintă trotinetele electrice, atunci când se abuzează de viteza acestora. În parcurile din Craiova, trotinetele electrice au devenit o modă, iar cetățenii nu respectă mereu regulile de circulație, mai exact banda specială pentru astfel de deplasări.

„Ar fi bine ca în primăvara anului viitor să avem un regulament de funcționare pentru trotinetele electrice ce se închiriază atât în parcul Romanescu, cât și în Parcul Tineretului. Tot mai mulți cetățeni se confruntă cu probleme când se duc în parc, cu accidente. Și aici trebuie găsită o soluție, ori să plafonăm viteza maximă, pe care o pot folosi aceste trotinete electrice, ori să interzicem închirierea lor. Trebuie să venim cu o soluție, pentru că foarte mulți nu respectă banda pe care trebuie să meargă”, a spus Cezar Drăgoescu.

 Primarul Craiovei a explicat faptul că trotinetele electrice care se pot închiria deja sunt restricționate, în ceea ce privește viteza. Edilul este de părere că problema reală din acest punct de vedere este legată de neglijența cetățenilor care circulă în parc, pe trotinetele personale, care nu sunt restricționate.
„Cei din parc au fost deja  notificați cu luni în urmă, încă de când a fost ridicată problema. Trotinetele din parc nu mai pot să funcționeze peste o viteză de 25 de km/h. Problema nu este cu cei care sunt în parc și le închiriază, ci cu cetățenii care vin cu ele de acasă. Acum am achiziționat acele automobile pentru poliția locală, acele automobile electrice. Astfel, vor putea să patruleze pe aleile parcului și să-i amendeze pe cei care nu respectă regulile”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Unul dintre oamenii care se ocupă cu închirierea trotinetelor electrice în oraș susține că firma la care activează nu a primit o înștiințare pentru restricționarea viteze. Totuși, trotinetele pe care acesta le închiriază nu pot depăși acea limită de 25 km./h.

„Sediul nostru este la intrarea în parc, în exterior, pe la gardienii publici. Noi nu am primit o înștiințare oficială în legătură cu limitarea vitezei, dar trotinetele noastre sunt oricum limitate la 25 de km/h. La noi nici nu au funcționat cu o viteză mai mare. Faptul că nu pot funcționa cu o viteză mai mare nu ne afectează nu nimic, ba chiar ne ajută. Sunt foarte multe persoane care vin cu trotinetele personale și acolo este greu de impus”, a precizat Marian Ionilă, administratorul uneia dintre firmele ce închiriază trotinete în proximitatea Parcului Romanescu.

Politica